Podpisali s sedmimi igralci

10/07/2015

Vodstvo NK Rudar Velenje počasi zaključuje s sestavljanjem moštva za prihodnjo sezono. Danes je nove pogodbe podpisalo kar 7 igralcev. Na stadionu ob jezeru bodo tako igrali Senad Jahič, Nikola Tolimir, Amer Krcič, Jaka Ihbeisheh, Denis Grbič, Matic Žitko in Luka Prašnikar. Vsi so s klubom podpisali dvo letni dogovor.

Jahič in Tolimir – Otroka Rudarja bosta tudi v nadaljne branila barve Rudarja. 28-letni Jahič, ki se najbolje znajde na položaju bočnega branilca, ima za sabo odlično sezono, saj je v 31 tekmah dosegel 3 zadetke in prispeval 4 asistence. Medtem, ko je Tolimir zbral 13 nastopov in dosegel 1 zadetek.

Grbič je tako kot Jahič svojo športno pot pričel v NK Rudarju, a ga je med drugim pot zanesla tudi na tuje (Madžarska in Hrvaška). 29-letni Velenjčan bo tako okrepil vezno linijo.

Naš dres bo oblekel tudi reprezentant Palestine. Ihbeisheh, nazadnje član Krke, je med drugim že nosil dres Rudarja. Njegova primarna pozicija je bočni branilec.

Žitko – 25-letni osrednji branilec je v prvi ligi Telekom Sloveniji zbral že 91 nastopov. Celjan je svojo profesionalno kariero pričel pri ljubljanskem Interblocku, nadaljeval pa v Celju. 

Krcič, nazadnje član Doba, ki je nastopal tudi za Triglav, Domžale in Krko, je spomladi v dresu Doba na šestih zaporednih tekmah dosegel kar 8 zadetkov. V sezoni 2012/13 je bil 26 letni »winger« okronan tudi za najboljšega strelca 2. SNL.

Prašnikar je v svoji karieri zamenjal kar nekaj klubov. Med drugim je branil tudi barve Olimpije, Primorja, Nafte in Doba. »Prale« bo okrepil napad.

Vsi omenjeni igralci so s klubom oddelali celotne priprave na novo sezono.