Napovednik: NK Rudar Velenje – NK Maribor

20/08/2015

V soboto, 22. avgusta prihaja na Stadion ob jezeru aktualni državni prvak NK Maribor, proti kateremu bomo nastopili v novih dresih. Vračamo se k tradicionalni barvi knapov! Z novimi dresi bomo naskakovali prvo letošnjo domačo zmago. Tekma se prične ob 17:45, za dogajanje pred in med tekmo pa bodo za Vas skrbeli naši animatorji in naše hostese!

Z NK Maribor smo se do sedaj pomerili 67-krat, zmagati nam je uspelo na 11 tekmah, od tega 7-krat na domači zelenici. Prav tako sta se ekipi na 11 tekmah razšli brez zmagovalca.

Za tekmo ne bosta kandidirala kapetan Rusmin Dedić in Mate Eterović. Oba sta na stranskem tiru zaradi poškodb.

Pred štajerskim derbijem so za nkrudarvelenje.com spregovoril Amer Krcič, Milan Kocič in Jaka Ihbeisheh.

Amer Krcič: »Pričakujem zelo težko tekmo. Tako mi, kot tudi gostje iz Maribora, naskakujemo zmago. Ker v letošnji sezoni na domačem terenu še nismo zmagali, bo za nas to še dodaten motiv. Na drugi strani pa bodo Mariborčani po porazu z Olimpijo verjetno še bolj motivirani, ob tem pa prihajajo kot aktualni prvaki in so zelo izkušena ekipa. Tako, da vlogo favorita prepuščam njim. Gledalcem obljubljam borbo do zadnjega sodniškega žvižga in pričakujem njihovo podporo, saj verjamem, da nam skupaj lahko uspe presenetiti favorita.«

Milan Kocič: »Kljub težkemu nasprotniku verjamem, da lahko s pomočjo navijačev zmagamo!«

Jaka Ihbeisheh: »Tri tekme zapored smo neporaženi in želimo, da tako tudi ostane po tekmi z Mariborom. V tekmo bomo krenili samozavestno in verjamem, da nam bo s pomočjo zvestih navijačev uspelo točke zadržati doma.«

Igralci obljubljajo borbo, vsi skupaj pa verjamemo, da lahko z Vašo pomočjo pripravimo spektakel, kot ga še ni bilo! Z novimi dresi, novim zmagam naproti. Srečno Rudar Velenje!