Pred 2600 gledalci do točke s prvaki

22/08/2015

V 7.krogu prve lige Telekom Slovenije smo pred 2600 glavo množico remizirali z aktualnimi državnimi prvaki.

NK Rudar Velenje – NK Maribor 0:0

Stadion Ob jezeru, gledalcev 2600

Postava: Radan, Jahić, Knezović (od 76. Žitko), Kašnik, Ihbeisheh, Bolha, S. Babić, Trifković, M. Babić (od 89. Tolimir), Kocić (od 64. Krcić), Prašnikar.

V prvem polčasu smo na igrišču pustili odličen vtis, bili smo povsem enakovredni gostom, za nameček pa tudi konkretnejši v napadu. Če si Maribor ni priigral niti ene resne priložnosti, sprožil je sicer nekaj nenevarnih strelov, pa so si knapi vsaj dve omembe vredni. V 13. minuti je prosti strel z dobrih 20 metrov silovito izvedel Senad Jahič, Jasmin Handanović pa je z nekaj težavami žogo odbil.

V 21. minuti pa se je mariborski vratar posredoval še po strelu Luke Prašnikarja, ki je ob padcu in s težkega položaja sprožil s približno petih metrov. Dodatne skrbi je gostom povzročal branilec David Kašnik, ki je praktično ob vsaki prekinitvi znal priti do strela proti vratom. Kljub temu sta ekipi šli na odmor z izidom 0:0.

V 50. minuti so prvič resneje zagrozili tudi Mariborčani, po prostem strelu Vršiča je z glavo streljal Tavares, toda Matej Radan je bil zanesljiv,.

V končnici tekme so sprva nekaj več napadalne usmerjenosti in želje spet pokazali domačini, v 84. minuti sta v obetaven protinapad stekla Vršič in Bajde, a je Rudarjeva obramba preprečila potencialno resno nevarnost. V 86. minuti pa se je spet izkazal Radan, ko je pred njim do strela prišel Bajde.