Uspešna generalka pred gostovanjem v Krškem!

14/10/2015

V torek (13.10.) smo se v prijateljskem obračunu pomerili s četrtoligašem iz sosednjega Žalca. Knapi so tekmo dobili z rezultatom 6-1, zadeli so Mario Babić, Grbić, Lešnik, Pišek, Džinić, Eterović.

NK Rudar Velenje – NK Žalec 6:1 (2:1)

Igrišče Parkur; Strelci Mario Babić, Grbić, Lešnik, Pišek, Džinić, Eterović; Rok Ramšak (Žalec).

Postava 1. polčas: Radan, Ihbeisheh, Kašnik, Knezović, Jahić,  Trifković, S. Babić, Bolha, M. Babić, Eterović in Grgič.

Postava 2. polčas: Radan, Bratić, Žitko, Džinić, Kocić, Bevub, Tolimir. Pišek (od 75. Gavranović), Lešnik, Črnčič, Grbič.

Na Parkurju se je v težkih vremenskih razmerah odvila prijateljska tekma med NK Rudar Velenje in NK Žalec. Že na samem začetku so Knapi prevzeli pobudo in pritiskali na vrata nasprotnika, dvakrat je neuspešno poizkusil Grgić. V 12. minuti je po lepem prodoru Stjepana Babića, žogo v gol potisnil Mario Babić. Že čez 4 minute pa nova uspešna asistenca Stjepana Babića. Žogo je v gol pospremil Eterović. Sledili so številni poizkusi Knapov, a je gostujoči vratar, nekdanji Knap, Sebastijan Čelofiga, vse poizkuse uspešno ustavil. V 29. minuti je Mario Babić stresel okvir gostujočih vrat. Gosti so prvič resneje zapretili v 30. minuti. Po lepi akciji, je Radan obranil veliko priložnost, a so zbrani gostje pospravili odbito žogo v Radanovo mrežo. Do konca polčasa sta po enkrat še poizkusila Eterović in pa Knezović, ki je bil najvišji po predložku iz kota.

V drugi polčas je Rudar krenil v spremenjeni postavi, nov zadetek pa je padel že v 48. minuti, ko je nespretnost gostov v kazenskem prostoru kaznoval Lešnik. V 72. minuti je Kocić lepo prodrl in našel prostega Piška, ki je žogo zabil v mrežo. Že čez 7 minut je Kocić lepo asistiral iz prostega strela, tokrat Džiniću, ki je natančno meril z glavo. Pred samim koncem tekme so gostje igrali z roko v svojem kazenskem prostoru. Enajstmetrovko je uspešno realiziral Grbić in tako postavil končni izid tekme 6-1.

V soboto, 17.10 se odpravljamo na gostovanje v Krško (pričetek tekme ob 20.00 uri). Srečno Rudar!