Prvaki na kolenih sredi Velenja

21/10/2015

V prvi tekmi 1/4 finala smo se na domačem igrišču pomerili z NK Mariborom, ga nadigrali in povsem zasluženo zmagali. Zadetek za zmago je dosegel Senad Jahić.

NK Rudar Velenje – NK Maribor 1:0 (0:0)

Stadion Ob jezeru, gledalcev 1100; Strelec: Senad Jahič 81.
Postava: Radan, Jahič, Knezovič, Džinič, Kašnik (od 83. Žitko), S. Babić, Tolimir, Bolha (od 64. Črnčič), Trifkovič, M. Babić, Grgić (od 64. Eterović)

Že v osmi minuti tekme je Kašnik poizkušal z daljave in odlično sprožil proti vratom Handanovića, slednji se je izkazal in žogo izbil v kot. Nekaj minut kasneje se je sam pred vrati znašel Bajde, ki je zadel vratnico. Do konca polčasa so Knapi merili še enkrat in sicer v 37.minuti, ko je Grgič za las zgrešil vrata Maribora.

V začetku drugega dela igre se je do fantastične priložnosti dokopal M. Babić, a je Handanovič strel obranil. V 52. minuti je Bolha po strelu z glavo zadel stišišče vrat, nekaj minut kasneje je iz daljine udaril Knezović, a je bil znova na mestu gostujoči vratar. V 80. minuti tekme pa težko pričakovani zadetek v mreži prvakov. Trifkovič je z vrhunskim predložkom našel Jahiča, ki je s pravo bombo premagal Handanoviča med nogama.

V soboto se bomo na domačem igrišču pomerili s FC Koprom (pričetek tekme ob 17.00), medtem, ko nas prihodnjo sredo čaka povratni obračun z NK Mariborom. Srečno Rudar!