Na delu mladinci, na pomoč priskočil tudi Jernej Javornik

13/02/2016

Danes bi morali kadeti in mladinci odigrati prijateljski tekmi z Aluminijem. Prva tekma kadetov je odpadla zaradi zapadlega snega, mladinci pa so imeli nato normalne pogoje za igro. Da je temu bilo tako gre zasluga kadetom, mladincem, staršem, trenerjem (na pomoč je priskočil tudi članski trener g. Jernej Javornik), ki so v treh urah igrišče očistili in pripravili za popoldanski tekmi.

Mladinci so proti Aluminiju naleteli na čvrstega in borbenega nasprotnika. Začetno pobudo so imeli “rudarji”, ki pa v priložnosti Duspare, Smajlovića in Markovskyy niso uspeli premagati dobrega gostujočega vratarja. Tik pred polčasom so gostje imeli prosti strel s strani. Predložek smo slabo izbijali in vratar Džajić ni mogel preprečiti vodstva gostov. Zelo hitro smo se odzvali, s strani je odličen predložek izvedel Markovskyy, Širbić pa žogo poslal v malo mrežo.

V nadaljevanju smo videli še en zadetek, ko smo v 60′ slabo izbili žogo in Miliću ni bilo težko zadeti. Po priložnostih bi si zaslužili najmanj izenačenje, a smo v določenih trenutkih ostali brez športne sreče. Po strelih Ilije M. in Duspare je vratar izredno reagiral, odbitih žog pa nismo uspeli spraviti v mrežo.

V zadnjih trenutkih sta odlično prosti strel izvedla Šečerović in Andjelić, ki je močno streljal, gostujoči vratar pa je potrdil naziv igralca tekme.

Kljub minimalnemu porazu je v tekmi bilo videti veliko dobrih stari, ki jih bomo kmalu nadgradili in v prvenstvo startali maksimalno pripravljeni.

V ponedeljek bodo kadeti odigrali tekmo z Aluminijem, v sredo pa mladinci z člani Zreč in v petek z mladinci Maribora.

V nedeljo, 21. 2. je predviden odhod na priprave v Pulo.

Pripavil: Franci Oblak

NOVANASLOVNA