Fantastična predstava, 5 zadetkov in zmaga na Portovalu

06/04/2016

V 28.krogu prve lige TS smo se na Portovalu pomerili z NK Krko in visoko zmagali. Tekma se je končala z rezultatom 5:1 v našo korist.

Knapi so si lepo popotnico k zmagi zagotovili že v prvem polčasu, ki so ga dobili z visokih 4:0. Že v osmi minuti je mrežo domačega vratarja Mitrovića načel Leon Črnčič. Rudar je izvajal prosti strel z desne strani, najvišje je v kazenskem prostoru skočil Črnčič in zadel v daljši vratarjev kot.

Že po pol ure je na semaforju pisalo 0:2, s sredine igrišča je z evrogolom zadel Eterović, ki je lepo opazil slabo postavljenega Mitrovića. Štiri minute kasneje je zadel še Pišek, ki je prejel podajo na petih metrih in brez težav matiral domačega vratarja. Minuto pred koncem prvega polčasa je podajo iz kota v gol spremenil še Elvedin Džinić.

Znova smo prišli do priložnosti v 70. minuti, ko je Mario Babič nastreljal vratarja Mitrovića.

V 75. minuti so domači le prišli do zadetka. Prosti strel z roba kazenskega prostora gostov je izvajal Fuček, meril preko živega zidu, žoga pa je končala za hrbtom našega čuvaja mreže Mateja Radana.

Čeprav so domači v drugem polčasu popravili svojo igro, višje od častnega zadetka niso zmogli. Njihovo usodo je po napaki domače obrambe z golom v 90. minuti zapečatil še Denis Grbić. Luka Prašnikar je z desne strani sam krenil proti vratom Krke, že preigral vratarja, a zadel vratnico, do odbite žoge je prišel Grbić in jo pospravil v mrežo.

V soboto ob 19.00 uri se bomo doma pomerili z ND Gorico.

NK Krka – NK Rudar Velenje 1:5 (0:4)

Stadion Portoval, gledalcev 100, sodniki: Jug (Tolmin), Žunič (Kranj) in Pospeh (Ljubljana).Strelci: Črnčič (8.), Eterović (30.), Pišek (34.), Džinić (44.), Grbić (90.).

Postava: Radan, Kašnik, Pišek, Trifković (od 84. Grbić), Črnčič, S. Babić, Bolha, Džinić, Jahić, Eterović (od 62. Prašnikar), M. Babić (od 75. Krcič).