Mladinci s točko iz Kopra

10/04/2016
Na zahtevnem gostovanju v Kopru so mladinci osvojili točko. Pred tekmo se je od igralcev poslovil trener Pevnik in mu na klopi Celja želimo veliko uspehov.
Domačini so ambiciozno štartali, prepustili smo jim pobudo, vendar si niso pripravili izrazite priložnosti. Po pol ure tekme smo prejeli gol, ko smo zaspali na levi strani in domaci so povedli. Na zaostanek smo se zelo dobro odzvali. Po kotu Fatkica je na prvi stativi bil najvišji Acman in žogo zabil v gol. Pričakovali smo, da z remijem gremo na odmor, a smo v 42′ prejeli zadetek, ko je Grbec nesrečno izbil zogo, Zyba pa s škarjicami zadel.
Za nadaljevanje smo se dogovorili, da preidemo v ofenzivo, domačine smo napadli že na njihovi polovici. Gol je visel v zraku, sodnik bi lahko dosodil 11m nad Markovskim. Žal smo 10′ pred koncem prejeli še tretji zadetek. Ekipa Rudarja se ni predala, Ilya je v 82′ priigral 11m in Andjelic je zanesljivo zadel. Gostje so postali nervozni, se posebej po 85′, ko je Markovski v padcu streljal na gol in zadel malo mrežico.
Ekipa si zasluži vse pohvale za vztrajanje in pozitiven karakter do zadnje minute, kjer smo v drugem polčasu pokazali zelo dobro igro.
V soboto doma gostimo Domžale. Vabljeni na tekmo.
Pripravil: Franci Oblak