Mladinci in kadeti z Domžalami

18/04/2016

Ekipi U17 in U19 sta se na domači umetni travi pomerili z vrstniki iz Domžal, trenutno vodečima ekipama prvenstva.

U17  Nk Rudar : Nk Domžale 1:2 (0:0) Strelec: Vošnjak Adam
Postava: Klisarić, Ilić (Kolšek), Kalič, Račnik, Justin ( Paščanović), Škufca (Gojković), Deljić (Grošić), Kadrić, Funtek, Vošnjak (Djerdji), Cinac
Kadeti so v uvodnem srečanju tokrat nastopili brez treh nosilcev igre, Pljave, Barića in Pelka. Fantje so prikazali taktično disciplinirano in borbeno igro. Pobuda je bila na strani gostov, vendar so bile vse poti do našega gola dobro zaprte in rezultat ob polčasu se je končal z 0:0.
V 43′ je po hitri akciji Vošnjak Adam z zadetkom ekipo povedel v vodstvo in dišalo je po presenečenju. Trenutka nezbranosti ožje obrambe v 58′ in 62′ sta bila dovolj, da so gostje prišli do dveh srečnih zadetkov in se na koncu veselili zmage z 1:2. Ekipa si kljub porazu zasluži čestitke za prikazano.
 
U19 Nk Rudar : Nk Domžale 1:1 (0:1), Strelec: Andjelić
Postava: Djajić, Ferenčak, Šimić, Acman, Grbec, Andjelić, Petek (Romih), Fatkić, Duspara (Vezaj), Markovsky, Smajlović
Na mladinski tekmi nismo videli zmagovalca saj se je rezultat končal z 1:1. V dinamičnem srečanju smo v 1. polčasu spremljali enakovredno srečanje. Že v 2′ se je po podaji Markovskega pred gol odlična priložnost ponudila Smajloviću, na žalost pa je strel s petih metrov stresel le prečko in žoga se je odbila nazaj v igro. V 38′ so gostje ob izvedbi prostega strela prišli do zadetka in postavili izid polčasa 0:1.
V nadaljevanju še odločnejša predstava naše ekipe. Nasprotnik je ostal brez resne priložnosti, ob tekoči igri pa se je stopnjeval pritisk na vrata Domžalčanov. V 74′ lepa akcija, podaja v kazenski prostor, hitrega Markovskega pa nepravilno zaustavlja gostujoči vratar. Zanesljiv izvajalec z 11m je bil Andjelić, rezultat pa poravnan. Le nekaj minut kasneje še en očiten prekršek  v kazenskem prostoru nad prodornim Markovskym, a na začudenje vseh je sodniška piščalka ostala nema, ekipa pa prav gotovo oškodovana za lepo priložnost in zmago. Čestitke za dobro igro.
Pripravil: Andrej Goršek