Nogometna šola NK Rudar Velenje z visokimi cilji

21/06/2016

V NK Rudar Velenje želimo v naslednjih letih dati večji poudarek lastni nogometni šoli, ki mora postati temelj delovanja kluba. Ponosni smo na to, da nogometna šola NK Rudar vključuje preko 350 otrok iz Velenja in širše okolice. Zasledovali bomo množičnost, delovali organizirano in strokovno ter predvsem vzgojno in izobraževalno naravnano v korist otrok. Cilj kluba je usmerjen v vzgojo lastnih nogometašev, zato želimo delovanje nogometne šole dvigniti na še višji nivo. Verjamemo, da bomo s trdim delom, sodelovanjem, podporo lokalne skupnosti in sponzorjev to lahko dosegli.

Mesto vodje nogometne šole prevzema Igor Fenko, ki se po postanku v Celju vrača v Velenje, medtem, ko je novi trener mladinske ekipe NK Rudar Velenje, postal Almir Sulejmanović. Priljubljenega “Bracota” ni potrebno prav posebej predstavljati, ko je še aktivno igral je v dresu Rudarja zbral 163 nastopov (6. mesto na večni klubski lestvici po številu nastopov) in dosegel 26 zadetkov, ponosno je nosil tudi kapetanski trak. Ob podpisu pogodbe je povedal:

“Po turbulentni sezoni in obstanku v prvi mladinski ligi želim ekipo znova pripeljati v mirne vode. Pomembno je, da znova postanemo klub, ki bo privabljal najboljše mlade igralce v NK Rudar Velenje, brez dvoma nam okolica to ponuja in verjamem, da lahko izkoristimo potencial in s skupnimi močmi vrnemo zaupanje v nogometno šolo. Želim si čimprej spoznati ekipo, se optimalno pripraviti na sezono in dobro začeti prvenstvo. Ob dobrem začetku je klima boljša in je lažje delati. Prav tako je eden od primarnih ciljev, da pomagam mladim igralcem pri najtežjem prehodu iz vrst mladincev v člansko ekipo.”

 

NOVANASLOVNA