Dobra predstava Rudarja proti prvi ekipi Spartaka iz Moskve 

03/07/2016

jZ današnjo tekmo proti prvi ekipi Spartaka iz Moskve smo sklenili tedenske priprave na Koroškem. Ekipo je prvič s klopi vodil Krčmarević, tekma pa se je končala z rezultatom 2:1 v korist Spartaka, za Rudar je zadel Anže Pišek.

V prvih minutah tekme smo spremljali popolno prevlado Spartaka, ki si je do petnajste minute priigral kar tri izjemne priložnosti za zadetek, a je Borivoje Ristić s svojimi izjemnimi posredovanji preprečil veselje ekipi iz Rusije. V 24.minuti pa je veliko napako v obrambi storil Damir Grgić, Rusi so izkoristili darilo in povedli z 1:0.

V 27.minuti tekme je mladega Kenana Fatkića zamenjal Luka Prašnikar. Nekaj minut kasneje je dobro preigraval Dem Pljava in podal do Eterovića, ki je z glavo meril prek vrat. V 40.minuti je Spartak po novi napaki v velenjski obrambi povišal prednost na 2:0. Štiri minute kasneje se je po podaji Grgića imenitna priložnost za zadetek ponudila Garagiću, ki pa je z bližine streljal prek vrat.

V drugem polčasu je strateg Krčmarević na igrišče poslal prvo ekipo. V 57.minuti tekme je vodstvo Spartaka s prekrasnik zadetkom z roba kazenskega prostora na 2:1 znižal Anže Pišek. Sledil je poizkus Maria Babića, ki je dobro preigraval, a meril naravnost v vratarja. 

Edino resnejšo priložnost v drugem delu so si Rusi priigrali v 68.minuti tekme, ko so poizkušali z zvitim strelom z roba kazenskega prostora. Mario Babić je nekaj minut pred koncem tekme še enkrat več fantastično zaposlil Klemna Bolho, ki je z bližine meril v zunanji del mreže. Tekma se je končala z minimalno zmago ekipe Spartaka (2:1).

Matej Radan, Gašper Kurež in Stjepan Babić so zaradi poškodbe izpustili pripravljalno tekmo v Beljaku.

NK Rudar Velenje nova prijateljska preizkušnja čaka v sredo, ko se bomo na domačem igrišču pomerili s FK Željezničarjem iz Sarajeva. Vstopnice so že na voljo na vseh prodajnih mestih mojekarte.si, prav tako pa si bo vstopnice moč zagotoviti na dan tekme.

FC Spartak Moska – NK Rudar Velenje 2:1 (2:0)
Beljak 150 gledalcev, strelec: Pišek 57.

Postava prvi polčas: Ristić, Billong, Acman, Grgić, Ihbeisheh, Bratić, Grbič, Fatkič, Pljava, Garagić in Eterović.
Postava drugi polčas: Ristić, Jahič, Bolha, Kašnik, Mužek, Tolimir, Pišek, Črnčič, M.Babić, Lotrič in Jogan. 

lotric_spartak