Željezničar do minimalne zmage pred lepo polnimi tribunami

06/07/2016

Nogometaši NK Rudar Velenja so se v šestem prijateljskem obračunu pomerili s FK Željezničarjem. Srečanje se je končala z minimalno zmago Željezničarja z 1:0.

Tekma se je pričela s trdo igro na sredini igrišča. V 17.minuti so gostje iz Sarajeva poizkušali s predložkom v kazenski prostor, a je bil dobro postavljen Borivoje Ristić. V prvem delu igre je dobro, z okoli 25 metrov streljal Anže Pišek, a je žoga zletela preko vrat.

V 32. minuti je Lendrić streljal z bližine, a smo žogo uspešno izbili. Do konca prvega polčasa je še enkrat nevarno poizkušal Lendrić, a se je naš vratar znova izkazal.

V 47.minuti tekme si je Željezničar priigral prvo priložnost v drugem delu igre, a je Borivoje Ristič fantastično posredoval in ostalo je pri rezultatu 0:0. Šest minut kasneje so nogometaši Rudarja izvedli hitri protinapad, a je strel Maria Babića blokiral Bevab. Do konca tekme si je po še enem protinapadu priložnost za izenačenje zopet priigral Mario Babić, a so branilci Željezničarja znova uspešno blokirali strel. Nasprotnik je do zadetka prišel štiri minute pred koncem tekme, ko je Blagojević zadel z udarcem iz bližine. Tekma se je končala z rezultatom 1:0 v korist Željezničarja.

NK Rudar Velenje – FK Željezničar 0:1 (0:0)
Stadion ob jezeru, 850 gledalcev.

_DSC1091