Intervju: Igor Fenko (vodja nogometne šole)

17/07/2016

Opravili smo intervju z vodjo nogometne šole NK Rudar Velenje, Igorjem Fenkom, ki nam je zaupal svoje občutke ob prevzemu funkcije, opisal pričakovanja v novi sezoni ter razkril nekaj novih obrazov v nogometni šoli.

Video intervju si lahko oglede tukaj!

Pogoji za delo v nogometni šoli

Igor Fenko (vodja NŠ): “V klub sem prišel v trenutku, ko smo na nek način gradili trenersko piramido, kar je bila takrat naša prioriteta, sedaj pa se ukvarjamo s popolnitvijo selekcij. Sami pogoji za delo so po mojem mnenju eni boljših v Sloveniji. Klub premore igrišče z novo umetno travo, dve zelo urejeni pomožni igrišči s pravo travo, najmlajši imajo možnost treniranja na glavnem igrišču, nekoliko starejšim pa je namenjen tudi fitnes. Resnično so pogoji za delo v Velenju na zelo visoki ravni.Kar pa se tiče vsebin, smo trenutno v fazi usklajevanja, ko poskušamo dvigniti raven kvalitete dela, da dosežemo moderen način igranja nogometa.

Plani in ambicije

Igor Fenko (vodja NŠ): Ambicije Rudarja morajo biti postavljene visoko. Če govorimo o državnih ligah, kjer tekmujejo selekcije U19, U17 in U15, želimo v nekem doglednem roku tri do štirih sezon krojiti zgornje dele lestvic ali sam vrh. Glede na težave, kakršne je imel Rudar v preteklih nekaj sezonah pa bo potrebno v prihajajočih dveh sezonah zelo veliko dela in usklajevanja, da bomo te selekcije pripeljali do zastavljene ravni. Kar se tiče ostalih selekcij, ki tekmujejo v MNZ Celje, pa že v prihajajoči sezoni pričakujem, da bodo krojili vrh tekmovanj. Seveda nas zanimajo rezultati na lestvicah, a še bolj od tega nas zanima kvaliteten razvoj igralcev, razvoj prepoznavne igre nogometnega kluba Rudar Velenje, tako, da se bodo tudi naši nasprotniki zavedali, da je Rudar čvrsta in močna ekipa, ki jo krasi igranje modernega nogometa, neglede na to ali govorimo o prvi ekipi ali o kateri izmed ekip iz naše nogometne šole.”

Igor Fenko