Iz Ljudskega vrta brez točk

24/07/2016

V 2.krogu prve lige TS smo se v Ljudskem vrtu pomerili z NK Mariborom in izgubili z 2:0.

NK Maribor – NK Rudar Velenje 2:0 (1:0)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 2000, sodniki: Skomina (Koper), Vukan (Gornja Radgona) in Vojska (Dob).
Postava: Ristić, Bolha, Zec, Kašnik, Mužek, Tolimir, Krcić (od 46. S. Babić), Grbić (od 46. Lotrič), Pišek (od 63. Vrućina), Glavina, M. Babić.

Mariborčani so v prvem polčasu vseskozi imeli pobudo in si ustvarili vrsto obetavnih priložnosti. Čeprav smo v preteklih sezonah zadali veliko težav Mariborčanom, smo bili tokrat premalo odločni za novo presenečenje. Strela Vilerja z leve strani in Šulerja z glavo sta končala čez prečko Borivoja Ristića. 

V 22. minuti so gledalci videli žogo v naši mreži, ko je Sunny v kazenskem prostoru podal Bajdetu. Ristić je bil premagan, toda Klemen Bolha je tik pred Bajdetom in prazno mrežo žogo preusmeril v kot.

Prevlado so domači unovčili v 33. minuti. Vršič je izvajal kot z desne strani, žoga se je iz kazenskega prostora spet odbila do njega. Vnovič jo je poslal pred gol, z natančno podajo pa našel Omoregia, ki jo je z glavo poslal v mrežo.

Velenjčani smo šele v drugem polčasu prvič resneje ogrozili vrata domačih. Strel Darka Zeca z glavo je Jasmin Handanović preusmeril v kot. V 49. minuti se je Bajde z 20 metrov odločil za strel in zadel desno vratnico. Po tej akciji je ritem igre močno padel. Ob nekoliko pogumnejši igri velenjske vrste so gledalci pričakovali tudi aktivnejše Mariborčane pred našim golom, a tega niso dočakali do končnice, ko je v 89. Omoregie še drugič zadel.

V 3.krogu prve lige TS se bomo na domačem stadionu pomerili s FC Koprom.

_DSC0375