Kadeti in mladinci za začetek z NK Olimpija Ljubljana

06/08/2016

Kadeti in mladinci Rudarja pričenjajo z novo tekmovalno sezono. Danes, v soboto se odpravljajo v Ljubljano, kjer bodo z vrstniki iz NK Olimpije odigrali prvi tekmi. Pred novo sezono smo opravili pogovor s trenerjem kadetov Francijem Oblakom in trenerjem mladincev Almirjem Sulejmanovićem.
Selekcija U15 je ta vikend prosta tekmovalnih obveznosti.

Franci Oblak (trener kadetov): “Poletne priprave so navadno kratke, trajajo približno mesec dni. V tem času smo opravili okoli 35 aktivnosti, odigrali 4 prijateljske tekme, ter se na kratko podali tudi na priprave v Kranjsko Goro, kjer smo fante spoznavali skozi druženje čez celoten dan. Delo med pripravami je bilo strnjeno, pestro, pogoji pa izredni, tako v Velenju kot tudi v Kranjski Gori. Priprave ocenjujem kot uspešne, bo pa seveda največ pokazalo prvenstvo. Upam seveda na najboljše in verjamem, da smo se dobro pripravili na uvodni, jesenski del prvenstva.
Danes nas čaka prva tekma nove sezone, tekma z Olimpijo v Ljubljani, ki letos kotira visoko. Vloga favorita bo na ljubljanski strani, a tekma se vedno pričenja z rezultatom 0:0 in verjamem, da tudi mi lahko presenetimo Olimpijo in iztržimo ugoden rezultat, kar bi bila izjemna vzpodbuda za fante za nadaljevanje prvenstva.”

Almir Sulejmanovič (trener mladincev): “Priprave so potekale nemoteno, po načrtu. Sicer smo imeli sprva nekaj manjših težavic s poškodbami a sedaj veseli dejstvo, da so vsi fantje pripravljeni in zadnja dva tedna trenirajo v večini nemoteno. Za današnjo tekmo skušam na fante prenesti miselnost da se vsaka tekma pričenja z rezultatom 0:0 in na vsaki tekmo je marsikaj možno. V Ljubljano odhajamo z namenom po dobrem rezultatu.”

Celotna pogovora si lahko pogledate tukaj!