Starejši dečki v 2. krogu proti Mariboru

24/08/2016

Fantom selekcije U15 so se na zadnjem treningu pred 2. krogom Lige U15-vzhod na treningu pridružili trije igralci članske selekcije (Kašnik, Bolha, Črnčič), ki so z njimi opravili uvodni del treninga, jim čestitali za visoko zmago v prvem krogu proti Šmartnemu (5:0) ter jim podali nekaj napotkov in vzpodbudnih besed za tekmo 2. kroga, ko gostujejo v Mariboru.

Po treningu so za našo spletno stran spregovorili trener selekcije Dragan Kovačevič, igralec Juš Emeršič in Klemen Bolha.

Dragan Kovačevič (trener U15): (O tekmi s Šmartnim, pred tekmo z Mariborom in o trenutnem stanju v ekipi)
Zadovoljen sem z rezultatom prve tekme proti Šmartnemu. Vemo, da danes ni nikogar lahko premagati z rezultatom 5:0, sploh glede na to, da smo meli v pripravljalnem obdobju kar nekaj težav z udeležbo na treningih, tako da lahko rečem da sem z rezultatom, igro in pristom fantov zelo zadovoljen.
Trenutno stanje v ekipi je dobro, vsi fantje so prisotni, smo pa imeli tekom pripravljalnega obdobja dosti težav s prisotnostjo in smo bili primorani vse pripravljalne tekme odigrati v nepopolni postavi, me pa veseli, da se je sedaj stanje močno izboljšalo in upam, da bo tudi tako ostalo.
Pričakujem, da bodo tekom sezone fantje dobro in zavzeto delali, se redno udeleževali treningov ter tekme čimbolje odigrali. Glede tekme z Mariborom pa lahko povem, da tja ne odhajamo z belo zastavo, želimo odigrati čvrsto in borbeno tekmo, potrudili se bomo po najboljših močeh, kaj pa nam bo to prineslo bomo videli.

Juš Emeršič (igralec U15): (O tekmi s Šmartnim in pred tekmo z Mariborom)
Proti Šmartnemu smo se dobro odrezali, igrali smo napadalno, kot nam je trener naročil. Sicer smo storili tudi nekaj napak, sploh v uvodnih minutah. Nato smo se zbrali in zadeli 5 golov in na koncu slavili, kar smo si tudi vsi želeli.  Veliko nam pomeni, da smo prvo tekmo sezone odigrali dobro.
Na tekmi z Mariborom se bomo potrudili po najboljših močeh, nasprotnika se ne bojimo in poizkušali bomo iztržiti 3 točke.

Klemen Bolha (članski igralec): (O pogojih za delo v NŠ Rudar in o prehodu iz mladinskih vrst med člane)
Tudi sam sem del svoje mladinske športne poti opravil v Velenju, nogometni šoli Rudarja sem se namreč priključil v mladinski selekciji. V Velenju se z mladimi dela super, pogoji se še izboljšujejo, s tem mislim predvsem na novo igrišče z umetno travo, ki je res na vrhunskem nivoju. Dosti se vlaga tudi v strokovno vodstvo in trenerje, tako da stvari potekajo v pravi smeri.
Prehod iz mladinskih vrst v člane je zahteven, zato je resnično pomembno, kako se dela v mlajših selekcijah, da so razlike med treningi mlajših selekcij in članske selekcije čim manjše in se lahko igralci čim lažje vpeljejo med člane.
Selekciji U15 bi na tekmi z Mariborom zaželel dobro tekmo, dober rezultat ter da ponovijo uvodno tekmo proti Šmartnemu in zmagajo.

SREČNO RUDAR!

U15 NK Maribor – NK Rudar Velenje (Maribor, 24.08.2016 ob 17.30)

člani15