Pogovor z Igorjem Vinojčičem in Nacetom Janežičem

10/10/2016

Tokrat sta si čas za pogovor z nami vzela trenerja selekcij U-9A in U-9B, Igor Vinojčič in Nace Janežič. Celoten pogovor si lahko ogledate na spodnji pvoezavi.

Igor Vinojčič (trener U-9A): “Če primerjam  treninge, ko sem sam treniral v NŠ Rudar Velenje, s trenutnim načinom dela je največja razlika v sistematiki dela. V tem trenutku vsi sledimo skupnemu cilju, imamo skupno vizijo in se temu tudi podrejamo. V času, ko sem sam treniral temu ni bilo tako. Razlika je tudi v samem ogrevanju. To je včasih, v večini primerov potekalo tako, da smo se dobili na sredini igrišča in nato tekli okoli igrišča, opravili gimnastične vaje in se nato lotili treninga. Danes je že pri samem ogrevanju prositne dosti igre z žogo in podobno.”

Nace Janežič (trener U-9B): “Delo v najinih selekcijah poteka zelo podobno. Oba imava treninge trikrat tedensko ter običajno tekme ob vikendih. K najinemu delu sodi tudi sama priprava na trening, priprava tedenskih poročil in načrta treninga za prihajajoči teden. Sam v klubu pomagam tudi pri kondicijski pripravi, preventivi in korekcijskih vajah v NŠ Rudar Velenje.”