Iz Domžal brez točk

16/10/2016

V 13.krogu prve lige TS smo se v gosteh pomerili z Domžalami in izgubili s 3:1.

V prvem polčasu so prevladovali Domžalčani, ki so si priigrali več lepih priložnosti. Po zatišju v prvih 20 minutah je za prvi resnejši strel poskrbel Alvir v 21. minuti, a meril mimo gola. Dve minuti pozneje je Slobodan Vuk poskusil iz obrata z desetih metrov, toda žogo poslal čez gol.

Velenjčani smo prvič zagrozili v 25. minuti, ko je Milić odbil žogo po strelu Mitje Lotriča, v 34. minuti pa je znova streljal Alvir, takrat z 20 metrov, in tudi on žogo poslal čez prečko.

Že  v prvi minuti drugega dela so se lahko domači veselili. V kazenskem prostoru je žoga srečno prišla do Vuka, ki jo je skoraj v celoti zgrešil, a vendarle toliko zadel, da jo je podal pred vrata, kjer je bil najhitrejši in najspretnejši Repas ter jo potisnil v mrežo.

V 56. minuti so domači prednost podvojili. Alvir je lepo prodrl v kazenski prostor, žogo vrnil na rob kazenskega prostora, od koder je Vuk natančno meril v levi spodnji kot. V tega je na drugi strani v 62. minuti meril tudi Lotrič, toda bil premalo natančen. V 64. minuti je lepo preigraval tudi Dominik Glavina in streljal z roba kazenskega prostora malo previsoko.

V 73. minuti so prevladujoči Domžalčani še povišali prednost, po podaji Balkovca iz kota je z glavo zadel Denis Halilović, končni izid pa je že v sodniškem dodatku postavil Glavina, ki je svoj osmi zadetek v sezoni (je vodilni na lestvici strelcev) dosegel iz bližine.

V torek se bomo doma pomerili s Krko (pokal).

novanaslovna