Točka proti Aluminiju

06/11/2016

V 16.krogu prve lige TS smo se doma pomerili z Aluminijem in remizirali z 0:0.

NK Rudar Velenje – NK Aluminij 0:0

Stadion Ob jezeru, gledalcev 300, sodniki: Bukovec (Lendava), Klančnik (Slovenj Gradec), Perger (Maribor).
Postava: Radan, Jahić, Grgić, Kašnik, Mužek, Grbić (od 79. Zec), Babić, Lotrič (Od 68. Vručina), Trifković, Glavina, Eterović (od 59. Mary).

V uvodnih minutah so bili podjetnejši gostje, sprožili so nekaj udarcev, a so jih naši branilci brez večjih težav blokirali, nekajkrat smo od daleč neuspešno streljali tudi naši nogometaši, ki so si priigrali tudi prvo pravo priložnost, v 15. minuti je Stjepan Babić po kotu in gneči v kazenskem prostoru zadel vratnico. Po kotu so do svoje prve priložnosti prišli tudi gosti, a je bil Petrović nenatančen.

Koti so nasploh pomenili edino pravo nevarnost v prvem polčasu, po njem je v 41. minuti sprožil strel tudi Damir Grgić, vendar se je z izjemno obrambo izkazal gostujoči vratar Janžekovič. Nekaj dela je imel tudi domači vratar Matej Radan, po strelu od daleč Vrbanca je odbil.

V drugem polčasu smo zaigrali bolj napadalno, a razen atraktivnega poskusa Johna Maryja, ki je vratarja poskušal premagati z lobom iz 40 metrov, lepših priložnosti nisno imeli, na drugi strani so gosti izvedli nekaj na videz nevarnih protinapadov, toda brez zaključkov.

V naslednjem krogu bomo gostovali v Celju.