#zgodberudarja: Super Mate za zmago Knapov!

10/03/2017

V novi zgodbi Rudarja se pred bližajočo se tekmo z Gorico spominjamo tekme Rudar – Gorica iz sezone 2013/14, ki jo je v korist Knapov, tik pred koncem odločil kralj strelcev tiste sezone Mate Eterović.

SPS_2092

Se spominjaš tekme Rudar – Gorica, iz sezone 2013/14, na kateri si zabil dva gola, drugega v sodniškem dodatku tekme in s tem izdatno pomagal Rudarju do pomembne zmage nad Gorico?

Mate Eterović: “Seveda se spominjam tiste tekme. Tako mi kot Gorica smo bili takrat res močni, tekma je bila derbi saj smo se borili za Evropo. Gorica je zgodaj povedla, mi pa smo se uspeli pobrati in izenačiti do konca prvega polčasa. Drugi polčas je bil težak, spomnim pa se da smo zmagoviti zadetek dosegli v 94. minuti.”

mate

Sezono je Rudar končal pred Gorico na 3. mestu, z rekordnim točkovnim izkupičkom, ti pa kot kralj strelcev. Kako se spominjaš tiste sezone?

“Omenjena sezona je bila za nas res uspešna. Bili smo prava klapa, kot družina… atmosfera je bila res enkratna. Tedanji trener Jernej Javornik ima za to velike zasluge, saj je vsakega igralca spoznal in mu omogočil, da je na terenu pokazal svoj maksimum. Lahko bi rekli, da je vse sestavil tako kot je bilo treba, na koncu smo si izborili 3. mesto in uvrstitev v Evropo, dosegli rekordno število točk v eni sezoni, imeli dva reprezentanta in prvega strelca lige. Skratka, na igrišču smo bili izredno močni in lahko smo se kosali z najboljšimi.”

22

NK Rudar Velenje – ND Gorica 2:1 (1:1) – 19.10.2013, stadion Ob jezeru
Strelec: Mate Eterović 2x

Postava: Rozman, Firer, Krefl, Črnčič, Rotman, Kašnik, Bratanović, Klinar, Radujko, Knezović, Eterović
Igrali so še: Jeseničnik, Stjepanović, Podlogar

 cover