Prvi poraz v spomladanskem delu sezone

12/03/2017

NK Rudar Velenje – ND Gorica 1:3 (0:2)

Stadion Ob jezeru, sodniki: Perić (Kranj), Kordež (Maribor) in Salkić (Ljubljana).
Strelci: 0:1 Filipović (8.), 0:2 Kapić (45.), 0:3 Burgić (74./11 m), 1:3 Glavina (80./11 m).
Postava: Radan, Mužek, Kašnik, Zec, Iharoš (od 64. Bokalič), Vručina, Babić, Bolha (od 75. Črnčič), Lotrič (od 46. Trifković), Mary, Glavina.

Že v prvem polčasu so boljši vtis pustili Primorci, ki so tekmo tudi konkretneje začeli, večkrat streljali proti golu, v osmi minuti pa tudi povedli. Gol je dosegel Andrija Filipović, ki je približno 14 metrov od Rudarjevih vrat prišel do strela ob neodločnem Mateu Mužku ter žogo po tleh poslal mimo Mateja Radana. Sledilo je obdobje brez pravih priložnosti, posebej Velenjčanom igra ni stekla, posledično nismo izpeljali praktično niti ene resnejše akcije.

Novogoričani so boljšo igro nadgradili v drugi minuti sodniškega dodatka prvega polčasa, ko je Kapić zadel s prostega strela z nekaj manj kot 20 metrov. Žoga se je sicer na poti do mreže odbila od enega domačih igralcev, spremenila smer in presenetila Radana.

Tudi v uvodu drugega polčasa so bili nevarnejši belo-modri, ki so prek Burgića in Filipovića takoj dvakrat zagrozili, a obakrat je bil na mestu Radan. Domači navijači so se prvič glasneje oglasili v 62. minuti, ko je John Mary padel v kazenskem prostoru ob Bobnu, a sodniki niso pokazali na belo točko.

Pet minut pozneje je z glavo meril Burgić, a Radan ni imel težkega dela. Na drugi strani je Sorčan prav tako brez težav ustavil poskus z glavo Davorja Bokaliča v 70. minuti. V 74. minuti pa so Novogoričani povečali prednost. Enajstmetrovko, ki jo je zakrivil Radan s prekrškom nad Nagodetom, je zanesljivo izvedel Burgić.

Šest minute pozneje je Sorčan v skoku zadel Johna Maryja, sodniki pa so znova dosodili najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo izvedel Dominik Glavina. Za Hrvata, ki skupaj z Mariborčanom Luko Zahovićem kroji vrh lestvice strelcev, je bil to 14. gol v sezoni.

Rudar bo v 25. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Kidričevema.

NOVANASLOVNA