Remi s Celjem še ne ponuja končnega odgovora

21/05/2017

Stadion Arena Petrol, gledalcev 500, sodniki: Jug (Tolmin), Vojska (Dob) in Kasapović (Ljubljana).
Strelca: 0:1 Mary (69.), 1:1 Lupeta (90.).
Postava: Radan, Kašnik, Grgić, Zec, Iharoš, Babić, Bolha, Glavina (od 83. Pišek), Trifković (od 88. Dodlek), Črnčič (od 65. Lotrič), Mary.
Rdeči karton: Zec (16.).

35_ce_rud

Velenjčani so se že v prvem polčasu znašli v nehvaležnem položaju, saj so že od 16. minute dalje igrali le z desetimi nogometaši, potem ko je rdeči karton dobil Darko Zec. Celjani so posledično prevladovali na igrišču, a pravih priložnosti si niso ustvarili. Še več, še najbolj nevarni so bili Knapi v 34. minuti, ko je Dominik Glavina povzročil malce zmede v celjskem kazenskem prostoru, prišel do strela s kakšnih šestih metrov, toda s požrtvovalnim posredovanjem je pred golovo črto Elvedin Džinić preprečil vodstvo Rudarja.

V uvodu drugega polčasa so najprej do nekaj strelov prišli Celjani, nato je sledila “serija” velenjskih poskusov, a so bili vsi po vrsti preslabi za spremembo izida. V 67. minuti je od daleč pri domačih sprožil Lovro Cvek, toda tudi s tem Matej Radan ni imel težav. V 69. minuti pa so številčno oslabljeni gosti prišli do vodstva. Po podaji Stjepana Babića je John Mary najprej dobil dvoboj z Juretom Travnerjem, nato pa bil hitrejši še od Matjaža Rozmana, preko katerega je žogo z glavo poslal v mrežo. S tem golom se je Mary prebil na vrh lestvice strelcev, kjer je zdaj sam s 17 zadetki.

V 75. minuti so Celjani prek Mateja Podlogarja zatresli mrežo gostov, a je bil celjski nogometaš v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri vodstvu nekdanje Podlogarjeve ekipe. V 81. minuti je s prostega strela z desne strani streljal še Lovre Čirjak, a je Radan brez posebnih težav žogo odbil v kot. Tudi v naslednjih minutah so Celjani pritiskali, se trudili izenačiti, a v 86. in 87. minuti so bili Knapi tisti, ki so spet zagrozili. Najprej je Rozman dobil dvoboj ena na ena z Maryjem, nato pa je z roko ustavil še strel Anžeta Piška. V drugi minuti sodniškega dodatka pa je Celjanom vendarle priigral točko Jucie Lupeta, ki je zadel iz bližine.

Rudar bo v zadnjem, 36. krogu PLTS v Dravogradu gostil Radomlje.