Marijan Pušnik: “Delo in medsebojno spoštovanje.”

16/06/2017
  • Odkar ste prvič vodili Rudar je že skoraj 10 let. Kaj Vam je padlo v oči ob povratku v Velenje?
“Situacija je podobna kot takrat. Ko sem prvič prevzel Rudar, prav tako klub ni bil v najboljši “kondiciji”, če lahko tako rečem. V dveh letih in pol smo nato napravili velik korak, iz druge lige v prvo, uvrstitev v evropo. Tako hitrih korakov tokrat ne pričakujem. Malce me je presenetilo pomanjkanje profesionalnega navoja na vseh nivojih. Ampak zato sem tudi tukaj, da z mojimi sodelavci vse skupaj dvignemo na višjo raven.”
  • Kaj se vam je v tistem obdobju najbolj vtisnilo v spomin?
“Vsekakor uvrstitev v prvo ligo, nato takoj tretje mesto v prvenstvu in uvrstitev v evropo, štiri tekme v evropi in pa seveda poln stadion ter bučna podpora navijačev. To je tudi tisto kar bi si sam zopet želel.”
34443168964_092ae82693_o
  • Ekipa je v sestavljanju, za vami so prvi treningi, na katerih je manjkalo še nekaj igralcev, ki se bodo ekipi pridružili tekom tedna. Vaša opažanja po uvodnih treningih?
“Ekipa je torej v ustvarjanju, veliko igralcev je odšlo (10-12), te igralce bo potrebno nadomestiti. Nobena skrivnost ni, da finančna sredstva v klubu niso takšna kot so bila v prejšnjih letih. Potrebna bo iznajdljivost, priložnost bo dobilo veliko mladih igralcev, iskali bomo tudi kakšnega izkušenejšega igralca, jasno pa je vse odvisno od proračuna. Pomembno je, da delujemo v okviru naših finančnih zmožnosti oz. se pokrijemo z odejo tako dolgo kot je, da nam noge ne štrlijo ven.”
  • Strokovni štab je že sestavljen?
“Z mano na igrišču bodo delovali Almir Sulejmanović, Žiga Kljajič, Nace Janežič, Milko Verboten. Seveda tudi fizioterapevti, maserji ekonomi itd., da ne naštevam vsakega posebej in da koga ne izpustim. Upam, da bomo dober, pozitiven tim, da bo energija tista, ki bo prispevala k temu, da se bodo gledalci ponovno z veseljem začeli vračati na naš stadion.”
  • Že lahko govorimo o vaši osebnih ciljih za pripravljalno obdobje in za jesenski del tekmovanja?

“Priprave so dobre v tolikšni meri, kolikor igralcev je na koncu poškodovanih in koliko je dobro pripravljenih za prvenstvo. Glavni pripravljalni cilj je torej čim manj poškodb in dobro pripravljeni igralci, o samih tekmovalnih ciljih pa zaenkrat še nebi govoril, kot sem že dejal je ekipa še v nastajanju in je potrebno res najprej videti s kom bomo igrali. Na eni strani so želje, drugo je realnost. Seveda pa je jasno, da si na koncu želim čim višje uvrstitve na lestvici in pa potrditev nekaterih mladih fantov.”

34472461603_1178113df6_o

VPRAŠANJA OBISKOVALCEV FB STRANI NK Rudar Velenje
  • Že imate v mislih primerne zamenjave za igralce, ki so klub že oz. ga še bodo zapustili?
“Delno. Imena bodo znana v roku 7-14 dni. čeprav prestopni rok traja tja do konca avgusta. Vseeno upam, da bomo pravočasno, brez prehitevanja zagotovili normalen kader za začetek prvenstva, ki se začenja že čez kakšen mesec. Sam sem v klub prišel v zadnjem trenutku, če ne že z manjšo zamudo. Želel bi si trenirati že prej. A vseeno, sezona je bila dolga, počitek za igralce kratek, sedaj pe je potrebno trdo delo, nato pa bomo lahko povedali tudi kaj več.”
  • Nameravate vključiti tudi nogometaše mladinskega pogona?
“Že sedaj z nami trenira 5, 6 fantov. Tako bo tudi v bodoče, nekateri kažejo potencial, s svojim trdim delom pa bodo sami dokazali, da si zaslužijo priložnost v prvi ekipi.”
  • V času svojega prvega delovanja pri Rudarju ste se lahko pohvalili z velikim obiskom tekem (povprečje 1550 gledalcev na tekmo in 2. klub po obiskanosti domačih tekem). Stanje je trenutno nekoliko drugačno. Mislite, da lahko na mestni stadion Ob jezeru ponovno privabite veliko število gledalcev?
“Nogomet se igra zaradi gledalcev. To je glavni cilj igralcev kot tudi strokovnega vodstva, uprave in vseh, ki imajo NK Rudar radi. Želimo si, da bi bile tribune vnovič polne. S poštenim odnosom, trdim delim, moje življenjsko vodilo je “delo in medsebojno spoštovanje”, ki ga prinašam tudi v klub. Če bomo pokazali, da na igrišču dajemo vse od sebe mislim, da bodo naši navijači, gledalci in ostali to prepoznali in se bodo z veseljem vrnili na stadion. Velenje je bilo vedno nogometno mesto in mislim, da si zasluži prvoligaša in tudi dobrih iger in užitkov ob spremljanju nogometnih tekem.”
  • Sporočilo vsem, ki imajo radi NK Rudar.
“Vabljeni, da se čimprej spet vidimo na stadionu. Že prva domača tekma bo zelo atraktivna, ko v goste prihaja moj bivši klub Hajduk. Mislim, da je to lepo vabilo, da se gledalci v velikem številu udeležijo že naše prve trening tekme, ki bo v četrtek 29.6. ob 17.30.”
SREČNO RUDAR!