Knapi zadovoljni po prvi pripravljalni tekmi

22/06/2017

Prva pripravljalna tekma Rudarja je minila v znamenju številnih priložnosti in domiselnih akcij Knapov, ki so se predstavili v dobri luči in kot več kot dostojen nasprotnik aktualnim ruskim pokalnim prvakom, Lokomotivi iz Moskve.

PicsArt_06-22-05.40.20

Že v samem uvodu srečanja so Knapi prvič nevarno zapretili. Mužek je po levi strani prodrl v kazenski prostor, usmeril ostro podajo pred gol, kjer je neoviran streljal Tučić a za las zgrešil cilj. V 11. minuti je Tučić z desne podal Trifkoviću, ki je streljal “iz prve”, močan strel pa je ruski vratar uspel ubraniti. V 20. minuti je z visoko podajo preko obrambe Bolha našel Tučića, ki je poskušal z lobom a je vratar njegov strel uspel zaustaviti. Napadi Knapov niso pojenjali. V 23. minuti je Črnčič našel Bolho, ki je sprožil z razdalje a preslabo za vratarja Lokomotive. Lokomotivi, ki je sicer v tem času nekajkrat uspela priti v Rudarjev kazenski prostor a posebno nevarna za naš gol ni bila je prvi resnejši poskus uspel v 24. minutI, ko je Farfan ogrel dlani Malnarja, ki je bil na mestu. Ena lepših, če ne kar najlepša poteza tekme je uspela Leonu Črnčiču, ki je tokrat igral na desnem bočnem položaju. V 29. minuti je s svojo znamenito rabono poslal izredno natančen predložek v kazenski prostor, kjer je našel Johna Mary-ja, njegov strel pa je končal preko ruskih vrat. Sledile so minute igre med obema kazenskima prostoroma, v 39. minuti pa je do novega strela prišel Mary a je bila obramba Lokomotive na pravem mestu. Še v isti minuti je branilec Vasiljević po zdrsu nenamerno igral z roko v kazenskem prostoru, sodnik je pokazal na belo točko, zanesljivi izvajalec pa je bil Fernandes. Polčas se je končal z rezultatom 1:0.

V drugem polčasu sta trenerja dodobra premešala enajsterici a Knapi od napadalne igre, ki so jo pokazali v prvem polčasu niso odstopali. V 52. minuti je Dodlek domiselno podajo namenil Bokaliču a je bil ta v nedovoljenem položaju. Sledile so minute, ko so imeli več od igre nogometaši Lokomotive, ki so poskušali v 56. minuti, ko je vratar Knežević strel ubranil in v 59., ko je strel rusov od bloka končal v prečki. V 63. minuti pa ponovno priložnost Rudarja. Kot z desne je izvajal Dodlek, najvišji v kazenskem prostoru pa je bil Nemanjić. Veselje Knapov je v tem primeru z izjemno parado preprečil ruski vratar. Sledil je nov kot za Rudar, ponovno dobra podaja Dodleka, tokrat na glavo Bokaliču, ki pa je streljal preko vrat. V 71. minuti je po desni prodrl Radić, ki je v kazenskem prostoru sprožil diagonalen strel proti vratom Lokomotive a je vratar njegov poskus obranil. Štiri minute kasneje je Radić lepo zaposlil Dodleka, katerega blokiran strel se je odbil do Bokaliča, ki pa je slabo zaključil. V 77. minuti je ruski branilec v kazenskem prostoru podrl Bokaliča in sodnik je pokazal na najstrožjo kazen. K žogi je stopil Dodlek, njegov strel pa je vratar ubranil. V 82. minuti je iz prostega strela nevarno zapretil Grgić, a je vratar s skrajnimi močmi spremenil smer žogi, ki je končala zgolj v kotu. Zadnja priložnost na tekmi pa je postregla tudi z zadetkom. V 84. minuti je Nemanjić poslal podajo do Markovskega, ki je izkoristil napako obrambe in matiral vratarja Lokomotive.

FC Lokomotiva Moskva 1-1 NK Rudar Velenje, Beljak

Postava 1. polčas: Malnar (1′-30′), Knežević (31′-60′), Črnčič, Vuklišević, Vasiljević, Mužek, Bolha, Pišek, Tučić, Novak, Trifković,Mary
Postava 2. polčas: Knežević (45′-60′), Deronja (60′-90′), Pušaver, Grgić, Nemanjić, Čoralič, Dodlek, Vujčić, Markovskyy, Pljava, Bokalič, Radić

PicsArt_06-22-07.22.32