Za uvod premagali evropske Domžale

17/07/2017

Rudar Velenje 2-1 Domžale (1:1)

Stadion Ob jezeru, sodniki: Kajtazović (Kranj), Klančnik (Slovenj Gradec), Pospeh (Ljubljana).
Strelci: 1:0 Tučić (32.), 1:1 Franjić (38.), 2:1 Novak (88.).
Rudar: Radan, Mužek, Vuklišević, Pišek (od 75. Novak), Trifković, Črnčič (od 85. Vizinger), Uzuegbunam, Bolha, Bijol, Tučič (od 56. Radić), Pušaver.
Domžale: Milić, Volarič, Klemenčić, Širok, Repas, Žužek (od 69. Žinko), Blažič, Dobrovoljc, Franjić (od 46. Ibričić), Ožbolt (od 58. Firer), Husmani.
Rumeni kartoni: Bijol, Pišek, Bolha, Mužek; Ožbolt, Ibričić.

35843572181_8a793a3291_o

Po odličnem štartu na mednarodnem prizorišču in treh zmagah so slovenski pokalni prvaki iz Domžal novo sezono Prve lige Telekom Slovenije začeli s porazom. Rudar Velenje je zasluženo prišel do vseh treh točk, zmagoviti zadetek za 2:1 pa je v izdihljajih tekme zabil 19-letni Jakob Novak.

Čeprav so prvo priložnost na tekmi zamudili gostje – Alen Ožbolt ni izkoristil ‘izleta v prazno’ vratarja Mateja Radana oziroma njegov poskus loba ni zadel gola, so bili Knapi gospodarji uvodne tretjine tekme. Utrujeni in očitno premalo motivirani Domžalčani so imeli največ težav s hitrim in prodornim Johnom Maryjem, ki je bil dvakrat v ugodnem položaju, a mu je v obeh primerih vratar Dejan Milić preprečil veselje. Še posebej iznajdljiv je bil Milić v drugem poskusu, ko je s konicami prstov spremenil smer usnju in ga preusmeril preko gola.

V 32. minuti pa je bil tudi Milić brez moči. Velenje je premoč kronalo z zadetkom Milana Tučića, ki se je po podaji Damjana Trifkovića znašel sam sredi kazenskega prostora in z glavo natančno zadel desni spodnji kot.

Veselje na tribunah stadiona Ob jezeru ni trajalo dolgo. V 38. minuti je navidezno nenevarno situacijo slabo ocenil vratar Radan. Žogo je hotel izbiti izven kazenskega prostora, a jo pri tem povsem zgrešil, do nje je prišel Petar Franjić, ki je preigral Mateja Mužeka in zadel nebranjeno mrežo.

V nadaljevanju se slika na igrišču ni bistveno spremenila. Rudar je bil več pri žogi, bil je bolj aktiven in nevaren, Domžale pa so se branile in prežale na občasne protinapade. V prvih dvajsetih minutah drugega polčasa so imeli domači tri lepe priložnosti. Najprej so se napadalci Rudarja preveč obotavljali in si predolgo podajali žogo, nato je branilec Domžal Jan Repas žogo izbil z golove črte, v 62. minuti pa je poskus Damjana Vukliševića iz neposredne bližine čudežno ubranil vratar Milić.

A na koncu se je želja in dobra igra Rudarju vendarle obrestovala. V 88. minuti je Jakob Novak, ki je v igro vstopil dobrih deset minut prej, po preigravanju prišel do močnega strela, žoga je zadela prečnik, se odbila v tla, glavni sodnik Nejc Kajtazović pa je ocenil, da je s celotnim obsegom prešla golovo črto in pokazal na sredino igrišča.

Rudar bo v drugem krogu Prve lige Telekom Slovenije gostil Ankaran (22. 7. ob 20.00).