Pogovor s trenerjem Marijanom Pušnikom

10/08/2017

V soboto bosta minila dva meseca odkar se je na Rudarjevo klop vrnil Marijan Pušnik. S trenerjem smo se pogovarjali o dosedanjem delu sezone.

Marijan Pušnik (glavni trener)

 • V soboto bosta minila točno dva meseca odkar ste se vrnili na klop Rudarja, kako ocenjujete to obdobje?

Občutki so dobri, mogoče smo po zadnji tekmi malce slabe volje, saj smo si zaslužili več od poraza. Fantje so mladi in neizkušeni, te točke smo prelahko spustili iz rok. Sicer se dela dobro, rad bi pohvalil fante, pristop je pravi. Prav tako se trudijo tudi ostali v klubu, je pa jasno, da nas čaka še ogromno dela.

 • Pripravljalno obdobje je minilo po vaših željah?

Vedeli smo, da bo ekipa z začetkom sezone še v sestavljanju, še vedno iščemo dva igralca. Vedeli smo tudi, da bo veliko novih igralcev, neuigranost. V sezono smo startali sanjsko, sledila pa je streznitev v Mariboru in sedaj na tekmi s Krškim, ampak vseeno na vse skupaj gledam zelo pozitivno.

 • Če potegnemo črto pod uvodne štiri obračune je Rudar polovično uspešen. Kako ocenjujete dosedanje tekme?

Prvi dve tekmi sta bili zelo dobri, sploh tekma z Domžalami, odnos, borbenost, veliko teka, želje, dva zadetka… prav tako tudi tekma z Ankaranom in izredno dober polčas v Mariboru, kjer pa žal nismo dosegli zadetka. Nato pa dva jalova polčasa s Krškim, ko neglede na to, da smo imeli posest žoge, imeli priložnosti, ni bilo tiste izrazite želje po zadetku, slabša realizacija. Premalo iztržimo tudi iz prekinitev, kjer si ustvarimo veliko priložnosti, da bi ogrozili vrata pa nato slabše “centriramo” oziroma ne streljamo dovolj precizno. To je tudi glavni razlog, da na tekmi s Krškim nismo osvojili točk. Sicer bi bil to odličen start.

 • Po uvodni tekmi se je poškodoval Damjan Trifković. Kako je z njim in kaj Vam pomeni njegova odsotnost?

Damjan je na vsak način eden naših najboljših igralcev, izkušen, tehnično dovršen in jasno je, da je bila njegova poškodba velik manjko za moštvo. Toda “kogar ni, brez njega se mora”. Damjan že počasi začenja trenirati z nami, tako da jaz mislim, da se bo v tem ali naslednjem tednu vrnil na zelenico.

 • Omenili ste že, da določene igralske pozicije še niso popolnjene… katere? Že imamo kakšno rešitev na teh igralnih mestih?

Jasno je, da je po odhodu Mužeka nastala praznina na levem boku. Mladi Ćoralić je tukaj predvsem zato da se uči, nabira izkušnje. Na tem mestu rabimo še dobrega, izkušenega igralca. Seveda iščemo okrepitev tudi na centralnem branilcu, kjer je bilo že veliko kombinacij, nekatere so se izjalovile, nekaj železa v ognju pa še imamo, tako da upam na rešitev v naslednjih štirinajstih dneh.

 • Veliko je ugibanj glede naših najbolj vročih igralcev Glavine in Maryja. Kakšne so možnosti za njun odhod?

Možnosti so takšne kakršne narekuje trg.  Ko bo prišla prava ponudba in se bodo vse strani dogovorile bo prišlo do realizacije. Zaenkrat je bilo več dima kot ognja, se pravi da še vedno čakamo na primerno ponudbo oziroma na to, da bi tudi igralec bil zadovoljen s tem kamor odhaja.

 • Glavina letos še ni igral na prvenstveni tekmi, kakšen je njegov status?

Od začetka ni bil dovolj pripravljen, za eno izmed tekem me je sam prosil, da jo izpusti, saj se ni počutil najbolje. Imel je tudi možnost odhoda in se je pripravljal na to a do realizacije ni prišlo. Sedaj je Dominik spet z nami v kadru in bo konkuriral za prvih 18.

 • V soboto gostujemo v Ljubljani. Kakšno tekmo pričakujete in s kakšnim ciljem odhajamo v Stožice?

Cilj je, da tekme ne izgubimo in prinesemo vsaj točko v Velenje. Najboljše bi bilo, da bi že na tej tekmi nadomestili točke, ki smo jih izgubili s Krškim. Potrebno pa je biti realen, Olimpija je ob Mariboru najboljše moštvo državnega prvenstva, res imajo kvalitetne igralce in igrajo zelo dobro. Seveda v Ljubljano ne odhajamo z belo zastavo, upam, da bodo fantje pokazali svoj pravi obraz in odigrali srčno, borbeno in agresivno tekmo in da bomo tudi zabili kakšen gol.

 • Posojena igralca OlimpijeVam bosta na voljo?

To sta naša igralca in seveda tudi za to tekmo konkurirata. Doslej sta bila vedno med 18, Novak je tudi veliko igral, do tekme pa so še 3 treningi, tako da bomo videli.

 • S kakšnimi ambicijami bomo vstopili v pokalno tekmovanje?

V pokalu ni nobne filozofije, če želiš osvojiti pokal moraš zmagovati do konca. Potrebno je stopati korak po korak. Čaka nas zahtevno gostovanje v Sežani, zelo močen drugoligaš. Potrebno se bo osredotočit na prvo tekmo in doseči zmago.

 • Bliža se reprezentančni premor, kako ga nameravate izkoristiti?

Do premora želimo popolniti ekipo, uigrati nove igralce po pozicijah, na vsak način pa potrebujemo nekaj osvežitve in dodatne kondicijske priprave za naš agresivni način igranja.

 • Vaše sporočilo navijačem in podpornikom NK Rudarja.

Zelo vesel sem, da se je ponovno formirala navijaška skupina, ki je bila nekaj časa v zatišju. Vesel bi bil tudi, če bi bili iz tekme v tekmo številčnejši in nas vzpodbujali do novih točk, vabim pa seveda tudi vse ostale iz šaleško-savinjske regije, Velenja in okolice, da se udeležijo naših tekem.