Kadete bo vodil Urban Žohar

17/08/2017

Kadetsko selekcijo bo v prihajajoči sezoni vodil Urban Žohar. Prva tekma nove sezone čaka kadete in mladince že to soboto, ko se bodo doma merili z NK Šmartno 1928, selekcija U-15A pa prav tako v soboto gosti NŠ Muro.

Urban Žohar (trener U-17):

Kdo je Urban Žohar?
“Prihajam iz Štor, kjer sem začel svojo nogometno kariero. Nadaljeval sem pri NK Celje in se v Štore ponovno vrnil ob prestopu med člane. Napram nekaterim mojim kolegom nimam dolge igralske kariere, saj sem se odločil za študij na fakulteti za šport in vzporedno začel s trenerskim delom najprej v Celju, kasneje pa nekaj malega pri Olimpiji in na koncu pri Interblocku.”

Kako se počutiš v Velenju in kako si zadovoljen z danimi pogoji?
“Pri Rudarju so me vsi sprejeli fantastično, tako trenerji, strokovni štab kot vsi ostali. V klubu je zaznati neko novo energijo, ki je zavela kakšno leto nazaj. Sami pogoji so za naš nivo izredno dobri, prav tako tudi za 1. ligo, od igrišč do rekvizitov… vse nam je na razpolago, prav tako je tudi infrastruktura zelo dobra napram nekaterim klubom. Imamo širok izbor otrok, katerega seveda želimo še povečat ampak lahko rečem, da sem bil kar pozitivno presenečen.”

Kako so uspele priprave in kakšni so tvoji cilji za letošnjo sezono?
“Priprave smo izpeljali bolj ali manj pozitivno, želel bi si mogoče le večjo prisotnost na treningih a lahko rečem, da je ogrodje ekipe resno in zavzeto treniralo. V letošnji sezoni je cilj, da iz teh igralcev napravimo igralce, ki bodo sposobni igrati v mladinski ligi in čez 2 leti med člani. Delali bomo na tem, da iz vsakega potegnemo maksimum, tako na igralski kot tudi na osebni ravni. V prvem krogu nas čaka Šmartno in sam štart v sezono mora biti pozitiven.

Sporočilo tvojim varovancem.
“Delo, delo in še enkrat delo. Na koncu nam bo delo ter pozitivna vzpodbuda in pomoč pomagala, da postanemo boljši. SREČNO RUDAR!”