Knapi do prve gostujoče zmage, Črni do zgodovinskega gola!

16/09/2017

Triglav Kranj – Rudar Velenje 1:2 (0:1)

Športni center Kranj, gledalcev 300, sodniki: Ponis (Koper), Kordež (Ljubljana) in Švarc (Ivančna Gorica).
Strelci: 0:1 Črnčič (35.), 0:2 Tučić (73.), 1:2 Pušnik (79.).
Triglav: Džafić, Arh Česen, Šmit, Zec, Križaj, Poplatnik, Tijanić (od 70. Kuhar), Robnik, Mlakar (od 55. Majcen), Udovič (od 54. Pušnik), Žurga.
Rudar: Pridigar, Ćoralić, Vuklišević, Bolha, Pušaver, Tučić (od 76. Novak), Bijol, Antonov, Črnčič, Trifković (od 86. Vizinger), Mary (od 46. Junuzović).
Rumeni kartoni: Šmit, Arhe Česen; Mary, Črnčič, Ćoralić.


Triglavani tudi po tekmi z Rudarjem še čakajo prvo zmago v novi sezoni. Še več, nadaljevali so niz porazov, ki zdaj traja že štiri tekme. Na drugi strani so knapi sploh prvič v sezoni osvojili točke v gosteh, zanje sta poskrbela Leon Črnčič in Milan Tučić. Rudar je tako še dodatno pobegnil dnu lestvice in se vsaj začasno zavihtel v zgornjo polovico, pred današnjim tekmecem, predzadnjim na lestvici, ima že devet točk prednosti.

V prvem polčasu so se na težkem in razmočenem igrišču, na katerem so igro ovirale luže, bolje znašli gosti, ki so imeli več priložnosti, prišli pa so tudi do vodstva. Za tega je v 35. minuti poskrbel Črnčič (1000 prvoligaški zadetek Rudarja), ki je s 15 metrov v mrežo pospravil slabo odbito žogo Elvisa Džafića. Tri minute pred tem je v kazenskem prostoru do strela prišel John Mary, a slabo zaključil, v 37. minuti pa je od daleč iz prve sprožil Ilja Antonov, izkazal pa se je kranjski vratar.

Tudi v drugem polčasu igra zaradi težke zelenice ni prav stekla. Oboji so poskušali, a so jim jo tudi luže mnogokrat zagodle v odločilnih trenutkih. V 73. minuti pa se je mreža spet zatresla. Na žalost domačih navijačev so spet zadeli gosti. Po dolgi podaji se je Tučić znašel sam pred Džafićem, streljal, kranjski vratar je žogo dobil, a je Tučić spet prišel do nje in jo z glavo spravil v mrežo za 2:0. To je bil Tučićev tretji zadetek v sezoni.

V 79. minuti pa je domače navijače vendarle razveselil Nejc Pušnik, ki je po podaji Luke Majcna malce z desne strani z manj kot desetih metrov žogo poslal pod prečko velenjskega gola in zabil svoj prvenec v prvoligaški konkurenci. Po zadetku so Gorenjci še bolj pritisnili, a so gosti brez posebnih težav zadržali prednost zadetka.

Knapi bodo v 10. krogu ponovno v vlogi gostov. V nedeljo se odpravljajo v Domžale.