Derbi tokrat Celjanom

04/11/2017

Celje – Rudar Velenje 2:1 (2:0)

* Arena Z’dežele, sodniki: Obrenović (Ljubljana), Vidali (Gračišče), Pospeh (Petrovče).
* Strelca: 1:0 Dangubić (33.), 2:0 Dangubić (39.), 2:1 Junuzović (82.).
* Celje: Jurhar, Brecl, Džinić, Travner, Vidmajer, Žinko, J. Pišek (od 76. Predragović), Šušnjara (od 90. Križan), Dangubić, Požeg Vancaš, Lupeta (od 66. Cvek).
* Rudar Velenje: Pridigar, Pušaver, Vukliševič, Vasilijević (od 86. Al-Quraishi), A. Pišek, Antonov, Tucić (od 62. Junuzović), Trifković, Novak, Radić (od 62. Vizinger), Mary.
* Rumeni kartoni: Lupeta, Vidmajer, Šušnjara, Cvek; Vasiljević.
* Rdeč karton: /

Lokalni derbi v 78. izvedbi je postregel z bojem ekipe izpod vrha lestvice, ki je v zadnjem krogu uspešno prestala tudi test proti vodilni Olimpiji ter ji odščipnila točko, ter moštva s sredine lestvice, Celjani so sicer nazadnje v Kranju z zmago prekinili niz dveh porazov.

Večji del prvega polčasa so prevladovali gostje, ki so si tudi pripravili nekaj priložnosti. Prvo je Johnu Maryju ubranil vratar Metod Jurhar, drugo je imel Milan Tučić, a tudi ni bil uspešen. V 22. minuti je Robert Pušaver lepo podal v kazenski prostor, kjer pa žoge Mary ni najbolje sprejel in ni bil nevaren.

Celjani so potrebovali več časa, da so si izdelali nevarne priložnosti. Vratarja Marka Pridigarja sta najprej ogrela Filip Dangubić s strelom od daleč, ter Jucie Lupeta s podajo in Rusi Požeg Vancaš z ne najboljšim zaključkom.

A nato je sledilo pet minut Celjanov, v katerih so na hitro zlomili nasprotnike. Začel je Luka Šušnjara, ko je tik ob zadnji črti spretno preigral dva branilca in nato podal pred gol, kjer je žogo z glavo neubranljivo v mrežo poslal Dangubić.

Isti igralec pa je nato v 39. minuti poskrbel za povišanje vodstva. Po neodločnosti gostov v obrambi je prišel do žoge na robu kazenskega prostora ter jo s silovitim strelom z leve strani poslal tik ob daljši vratnici za hrbet Jurharja, Velenjčani pa so se nenadoma znašli v precejšnjih težavah. Nalet v zadnjem delu prvega polčasa bi lahko izkoristil še Šušnjara, a je žoga po njegovem strelu v zadnji minuti končala ob vratnici.

Nadaljevanje je postreglo s trdno celjsko igro, domači so zanesljivo branili dva gola prednosti, Velenjčani pa so si zaman prizadevali, da bi izid vsaj znižali. Nevarnih priložnosti za zadetek pa si dolgo niso priigrali, še najbližje je bil rezervist Dario Vizinger v 62. minuti, vendar je bil po njegovem prodoru pravočasno pri žogi Jurhar. Deset minut pozneje pa je močno meril Edin Junuzović, vendar je žoga s kakšnih desetih metrov poletela tik nad prečko.

Ko se je že zdelo, da bodo Celjani brez težav zdržali do konca, pa je Junuzović v 82. minuti izenačil: zadel je z glavo po natančni podaji Damjana Trifkovića in poskrbel za napeto končnico.

A preobrata ali vsaj izenačenja ni bilo, gostje so sicer v zadnji minuti še enkrat zapretili, toda po podaji Junuzovića pred gol tam ni bilo nobenega od njegovih soigralcev, tako da so se nazadnje Celjani učinkovito maščevali Velenjčanom za poraz na prvi letošnji medsebojni tekmi, ko je bilo v Velenju v 6. krogu prav tako 2:1.