Marijan Pušnik pred sklepnim delom jeseni

09/11/2017

V PLTS smo v obdobju reprezentančnega premora, ki ga bodo Knapi izkoristili za pripravo na zaključek jesenskega dela in regeneracijo, ta čas pa smo izkoristili, da smo s trenerjem Marijanom Pušnikom preleteli dosedanji del sezone in se ozrli tudi v bližnjo prihodnost.

Za nami je prvih 15. krogov PLTS. Kakšna je vaša ocena dosedanjega dela sezone?

Marijan Pušnik (glavni trener): “V sezono smo startali kar dobro, v srednjem delu nanizali kar nekaj zmeg. Ob koncu sicer poraz v Celju, sicer ne po slabi igri. Fantje so se trudili, imeli veliko priložnosti a žal nismo zadeli. Sledila sta dva evrogola, ki smo ju sicer prejeli po lastnih napakah pred tem. Tako pač je, če nebi bilo napak se v nogometu nebi dogajalo nič. Drugače fantje delajo dobro, se trudijo, sama klima v slačilnici je zelo dobra, pozitivna, na kar kaže tudi trenutno tretje mesto na lestvici. To ni presenečenje glede na to, kar fantje kažejo oziroma dajejo od sebe, ampak glede na to, kam so nas drugi uvrščali pred začetkom prvenstva. Jasno pa je, da so ekipe od 3. pa vse tja do 7. mesta zelo blizu skupaj, tako da lahko en ali dva kroga povsem spremenita položaj na lestvici.”

Do konca jeseni so pred nami še štiri tekme. Kakšne so vaše želje za zadnje štiri obračune?

“Osvojiti čimveč točk, to vsekakor. Kot sem dejal so ekipe zelo blizu skupaj na lestvici in le zmage nas bodo držale pri vrhu. Do konca prvenstva nas čakata dve izredno močni tekmi doma, z Gorico in Domžalami in pa dve tekmi z ekipama srednjega razreda tablice, Aluminijem in predzadnje uvrščenim Triglavom, ki se je v zadnjih krogih dvignil, napravil presenečenje v Gorici, dobro odigral tudi z Olimpijo, tako da nas čakajo štiri zahtevna srečanja.”

Prejšnji teden je pogodbo z Rudarjem podaljšal John Mary, pomemben podatek, tako kar se tiče igralskega kadra, kot tudi prihajajočega zimskega prestopnega roka.

“John je naš najboljši strelec, prav tako je bil to tudi lani. Dober igralec, ki ima še veliko rezerve. Lahko bi več tekel, se odkrival v globino in pomagal v obrambi. To je tisto kar mu še manjka do tega, da bo lahko prestopil v kakšen izredno dober klub. To je njegova velika želja in tudi sami vemo, da ga bomo težko zadržali. Cilj kluba je, da se ga ob dobri odškodnini proda. Sicer pa upam, da nam bo v preostalih štirih tekmah čim bolj pomagal do novih točk.”

Kako pa je s kapetanom Davidom Kašnikom?

“David se po težki poškodbi zadnje stegenske mišice počasi vrača. Že trenira z nami, ni še optimalno pripravljen, ampak gre na boljše, tako da mislim, da se bo v zadnjih krogih počasi približal moštvu. Vsekakor pa ne bomo tvegali, počakati moramo na kontrolo pri zdravniku, odvisno je tudi od njegovega osebnega počutja in stanja na treningih.”

Že imate načrte za pripravljalno obdobje pred spomladanskim delom?

“Nič spektakularnega. S treningi bomo startali okrog 10. januarja, nato pa bo odvisno od vremenskih razmer. Nedvomno je želja, da se odpravimo tudi na priprave v hrvaško Istro, kam pa je odvisno od tega kje bo najbolj ustrezno, ugodno in kjer nam bodo na voljo dobra igrišča.”

Sporočilo navijačem.

“Želel bi si, da v čim večjem številu obiščete zadnje tekme, saj bomo kar tri od štirih zadnjih tekem odigrali doma. Upam, da nam boste s svojim glasnim navijanjem pomagali do novih točk. Vsekakor si želim dobrega sodelovanja obeh strani, po navijaški strani dobrega navijanja in po igralski odnos, kot so ga kazali doslej, borbenost, agresivnost in zmage.”