Iz Kidričevega z novim kompletom točk!

27/11/2017

Aluminij – Rudar 0:2 (0:0)

* Športni park, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Kasapović, Vojska (oba Ljubljana).
* Strelec: 0:1 Mary (46.), 0:2 Mary (90.)
* Aluminij: Janžekovič, Jakšič, Martinović, Muminovič, Jurčević, Mensah, Škoflek, Vrbanec (od 89. Horvat), Petrovič (od 77. Rogina), Krajnc (od 66. Bartulovič), Nunič.
* Rudar: Pridigar, Pušaver, Tomašević, Vuklišević, Pišek, Bolha, Trifković (od 84. Antonov), Bijol, Novak (od 64. Črnčič), Tučić (od 74. Radić), Mary.
* Rumena kartona: Trifković, Bijol.
* Rdeč karton: /

Nogometaši Rudarja so bili pred tekmo favoriti, čeprav sta obe ekipi pred tem dvobojem imeli popotnico zmage. Domači so bili uspešni v Kranju, gostje pa so dobili “podaljšano” tekmo doma proti Gorici, ki jo je prejšnji teden prestavila megla. Po tej zmagi so se knapi prebili na tretje mesto lige, ki so ga po prvih tekmah tega kroga začasno izgubili, danes pa so z novimi tremi točkami spet prišli najbližje favoritoma za naslov Mariboru in Olimpiji.

Rudar je hitro pokazal, da ga v Kidričevem zanimajo le tri točke. Gostje so bili aktivnejši in nevarnejši, v prvem polčasu pa vratarja Luke Janžekoviča še niso premagali. So pa bili zelo blizu, saj se je dvakrat zatresel okvir vrat domačih. Prvič že v tretji minuti, ko je bil po strelu z glavo nekoliko premalo natančen Damjan Vukliševič, drugič pa v 25. minuti, ko je imel priložnost za prvi gol John Mary.

Prevlado gostov in njihov pritisk so šele ob koncu prvega dela domači nekoliko ublažili in dvakrat ušli v polprotinapad, po enem od teh je bil nevaren Žiga Škoflek, žogo pa je s kakšnih 18 metrov poslal tik nad prečko.

Česar Rudar ni dosegel v prvih 45 minutah, je takoj v nadaljevanju tekme. V 46. minuti je namreč Robert Pušaver lepo zaposlil Maryja, ta pa je bil pred vrati na kakšnih šestih metrih na pravem mestu in je z glavo premagal vratarja Janžekoviča.

Kljub prejetemu zadetku Aluminij ni zaigral nevarneje v napadu, gostje pa so znali poskrbeti, da so minimalno vodstvo zadržali. V eni od akcij se je lažje poškodoval vratar Rudarja Marko Pridigar, a je po zdravniški pomoči lahko nadaljeval tekmo.

Rudar bi lahko dvoboj odločil že pred zadnjo minuto, toda Mary v 66. minuti ni bil dovolj natančen, žoga je po njegovem poskusu za las končala ob vratnici, tri minute pred koncem pa je slabo končal protinapad, saj se je namesto podaje Dominiku Radiču odločil za strel.

Ista igralca sta nato v zadnji minuti izvedla nov protinapad, razredčeni obrambi domačih je pobegnil Radič in podal v sredino Maryju, ta pa je bi zanesljiv in je z drugim golom na tekmi odločil zmagovalca.

Knape bodo v naslednjem krogu doma pričakali Triglav, jesenski del sezone pa, prav tako na stadionu Ob jezeru, sklenili proti Domžalam.