FMS testiranje selekcije U-11A

19/01/2018

V sredo je v klubskih prostorih potekalo FMS testiranje dečkov selekcije U-11A, ki so ga vodili naši trenerji Nace Janežič, Urban Žohar in Igor Vinojčić. Več o testiranju nam je povedal trener selekcije, Igor Vinojčić.

Igor Vinojčić (trener U-11A in U-9A): “V NŠ Rudar Velenje želimo omogočiti otrokom kar se da kvalitetno vadbo, s katero bi dolgoročno podprli otrokov gibalno funkcionalen razvoj. Predvsem se v današnjem času soočamo s problemom, da se otroci premalo gibajo, veliko časa presedijo, po drugi strani se precej otrok zelo hitro specializira za en šport. Zato je potrebno otrokov razvoj budno spremljati.

Eden od testov, ki nam omogoča vpogled v igralčevo stanje je ravno FMS test, s katerim preverjamo mobilnost in stabilnost sklepov, funkcionalne omejitve ter motorično kontrolo gibanja. Rezultat testa predstavlja izhodišče za načrtovanje programa korekcijskih vaj in treninga z namenom preventive poškodb, izboljšanja učinkovitosti gibanja in telesne zmogljivosti.

Predvsem pa me veseli, da imamo znotraj Rudarja strokovnjake iz različnih področijh, ki s svojim znanjem in željo omogočajo, da so takšne stvari izvedljive.