Tiskovna konferenca

19/02/2018

Danes je bila v Space baru (Wellness in športni center Galactica) tiskovna konferenca NK Rudar Velenje pred spomladanskim delom PLTS.

Gostje na konferenci so bili:

  • Peter Dermol, podpredsednik NK Rudar Velenje
  • Almir Sulejmanović, pomočnik glavnega trenerja NK Rudar Velenje (glavni trener Marijan Pušnik se je opravičil zaradi bolezni)
  • Leon Črnčič, igralec NK Rudar Velenje

Povzetek konference:

Peter Dermol je omenil, da je bil jesenski del zelo dober in, da je bila poteza s prihodom novega trenerja Marijana Pušnika prava. Skupaj s strokovnim vodstvom je Pušnik pokazal, da lahko Rudar kljub mladi ekipi igra dobro. V očeh upravnega odbora so igralci osvojili 1. mesto na lestvici, saj so se kljub določenim finančnim težavam, ki so bile v klubu, enakovredno kosali z vsako ekipo v ligi. Prestopni rok je bil razburljiv, nenazadnje je klub zapustilo 5 igralcev, med njimi tudi najboljši strelec Johna Mary. Glede prihodov pa so sledili filozofiji Pušnika, da v klub privabijo mlade igralce, ki so pripravljeni na trdo delo. V tem obdobju je uspela finančna sanacija kluba, ki zdaj stoji na zdravih temeljih, še vedno pa je klub v iskanju generalnega sponzorja. V spomladanski del vstopamo optimistično, želja je ostati v sredini lestvice, ob idealnem razpletu pa lahko Rudar konča sezono tudi višje.

Almir Sulejmanović pravi, da v stroki verjamejo, da bodo novi igralci uspeli nadomestiti Johna Mary-ja in Damjana Vukliševića, dva standardna nogometaša jesenskega dela. Priprave so potekale po začrtenam planu, večjih težav s poškodbami ni bilo, nekaj težav je povzročalo le vreme. Dobra stvar je, da je domača umetna trava, kjer so opravili večino treningov res v odličnem stanju. V soboto jih čaka eden najboljših klubov v Sloveniji, NK Domžale, a na njih se bodo dobro taktično pripravili in startali na domačo zmago!

Leon Črnčič ocenjuje atmosfero v slačilnici kot zelo dobro, z novimi soigralci so se tekom priprav in različnih team buildingov dobro spoznali in povezali. Vsako tekmo startajo na zmago, tako bo tudi na tekmi z Domžalami.