Ankaran ponovil upeh iz Velenja

29/04/2018

Ankaran Hrvatini – Rudar Velenje 3:2 (3:2)

* Športni park, sodniki: Balažič (Ljubljana), Kordež (Dol pri Ljubljani) in Vojska (Dob).
* Strelci: 1:0 Gerc (8.), 2:0 Vodeb (20.), 3:0 santos (29.), 3:1 Tučić (41.), 3:2 Radić (45.).
* Ankaran Hrvatini: Bužan, Gliha (od 54. Suljić), Pahor, Badžim, Humar, Vodeb (od 46. Mate), Nkama, Romero, Santos (od 77. Soldo), Delgado, Gerc.
* Rudar: Pridigar, Pišek, Kašnik (od 45. Šehić), Tomašević, Pušaver, Bolha, Bijol, Tučić, Novak (od 71. Antonov), Parfitt-Williams (od 60. Šimunac), Radić.
* Rumeni kartoni: Humar, Badžim, Pahor.
* Rdeči karton: /.

Ankarančani so v dvoboju s četrtouvrščeno ekipo prvenstva presenetljivo prišli do zmage, katere temelje so postavili že v prve pol ure. S četrto zmago v prvenstvu so dobili prepotrebne točke v boju za izognitev izpadu v drugo ligo oziroma desetemu mestu, ki ga trenutno zaseda kranjski Triglav. Na drugi strani je Rudar ponudil Celjanom novo priložnost, da jih točkovno ujame.

Čeprav so Velenjčani začeli kar dobro in prišli do nekaj strelov, pa so Ankarančani iz svoje prve nevarne akcije povedli. V osmi minuti je Tim Vodeb z glavo podal v sredino kazenskega prostora do Vedrana Gerca, ki je nato brez težav zadel velenjsko mrežo.

Maloštevilni gledalci v novogoriškem športnem parku pa so v 20. minuti videli pravo poslastico. Za vodstvo domačih z 2:0 je namreč s “škarjicami” zadel Vodeb, ki je sprožil s približno desetih metrov. To je bil njegov šesti gol sezone.

Devet minut pozneje so izbranci Vlada Badžima vodili že s 3:0, potem ko je Johan Nkama v protinapad lepo poslal Felipeja Santosa, ta pa je nato zanesljivo dobil dvoboj z Markom Pridigarjem. Po še eni nevarni akciji gostiteljev pa so v 41. minuti zadeli tudi knapi, prvi strel je Primož Bužan še obranil, po drugem pa je bil nemočen, potem ko je Milan Tučić sprožil močno z osmih metrov.

Še bolj so se izbranci Marjana Pušnika približali v tretji minuti sodniškega dodatka prvega polčasa, ko je Edin Šehić, ki je malce pred tem zamenjal poškodovanega Davida Kašnika, podal do Dominika Radića, ta pa je zadel za 3:2.

Drugi polčas je bil manj razburljiv, pri domačih je eno polpriložnost zapravil Nkama v 65. minuti, pri gostih pa Milan Tučić v 70., v 81. minuti pa je bil bolj nevaren poskus Juniorja Delgada, po katerem se je izkazal Pridigar in žogo odbil v kot.

V 89. minuti pa je Robert Pušaver podal z desne strani, s “škarjicami” je poskusil Radić, a zadel prečko. V sodniškem dodatku je do strela prišel še Vlatko Šimunac, toda v kazenskem prostoru zgrešil cilj, tako da je ostalo pri zmagi gostiteljev.