Tudi iz Krškega brez točk

06/05/2018

Krško – Rudar Velenje 1:0 (0:0)

* Stadion Matije Gubca, sodniki: Jug (Tolmin), Vukan (Gornja Radgona), Černe (Nova Gorica).
* Strelec: 1:0 Vekić (81.).
* Krško: Zalokar, Kulinitš, Krajcer, Gorenc (od 62. Zakrajšek), Šturm, Ogrinec, Balić, Kovačič (od 73. Jakolić), Volarič, Mujan, Vekić (od 83. Sokler).
* Rudar Velenje: Radan, Pušaver, Bolha, Vasilijević, Čoralić (od 88. Šolomun), Bijol, Tomašević (od 61. Šimunac), Šehić, Trifković (od 69. Črnčič), Radić, Tučić.
* Rumeni kartoni: Kulinitš; Tomašević, Bijol, Tučić, Šehić.
* Rdeč karton: /.

Krško je v dvoboju z Rudarjem prišel do pomembnih točk, s katerimi se je popolnoma približal obstanku v ligi. V enakovredni tekmi, ki ni navdušila, je izkoristil eno redkih priložnosti, junak tekme je postal Luka Vekić, zadel je v 81. minuti.

Gostitelji so tekmo začeli obetavno. Pritisk jim je že v minuti zagotovil priložnost, toda z desne strani kazenskega prostora je David Kovačič streljal mimo gola. A Velenjčani so hitro vzpostavili ravnotežje in bili v nadaljevanju celo bolj konkretni. V 13. minuti je do strela prišel Edin Šehić, vendar je bil domači vratar Marko Zalokar uspešnejši. V 26. minuti pa je bil brez moči, ko je po predložku z leve strani prišel Klemen Bolha, toda žoga je oplazila levo vratnico.

Domači so bili v prvem delu najbližje zadetku v 26. minuti, ko se je dvakrat izkazal gostujoči vratar Matej Radan, najprej je po strelu Luke Volariča žogo odbil v kot, nato pa še z odlično parado ubranil strel Sandija Ogrinca.

Že v prvem napadu drugega dela je Rudar prek Šehića dosegel gol, a ga je sodnik zaradi domnevnega prekrška velenjskega igralca razveljavil. Bolha je bil po prekinitvi spet nevaren tudi v 55. minuti, njegov strel z glavo je letel pod prečko, toda Zalokar je bil dobro postavljen. Domači vratar je dobro posredoval tudi po strelu Šehića, gostujoči pa je ukrotil strel Klemna Šturma od daleč.

Ko je marsikdo na stadionu predvidel, da gola tokrat ne bo, pa je na sceno stopil Vekić. Na robu kazenskega prostora je uspešno preigraval, nato pa z močnim strelom z levo nogo našel pot žogi v mrežo.