Pomembna točka proti Olimpiji!

09/05/2018

RUDAR – OLIMPIJA 1:1 (0:1)

* Stadion Ob jezeru, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Friš (Sladki Vrh) in Gabrovec (Markovci).
* Strelci: 0:1 Miškić (26.), 1:1 Vasiljević (88.).
* Rudar: Pridigar, Pušaver, Tomašević, Vasiljević, Antonov, Bolha, Pišek, Trifković (od 81. Mlakar), Črnčič (od 46. Ćoralić), Radić, Šimunac (od 35. Parfitt-Williams).
* Olimpija: Ivačič, Štiglec, Uremović, Zarifović, Apau, Čanađija, Miškić, Davidson, Alves (od 81. Kronaveter), Savić (od 88. Kapun), Issah (od 76. Benko).
* Rumena kartona: Ćoralić; Zarifović.
* Rdeči karton: /.

Potem ko so nekaj ur pred tem Mariborčani v Domžalah igrali 1:1, je tekmo v Velenju proti Rudarju z enakim izidom končala Olimpija, ki tako še naprej vodi za točko in je še neporažena v spomladanskem delu. Rudar pa se je točkovno izenačil s četrtouvrščenim Celjem, ki pa ima še tekmo v dobrem.

Olimpija je bila boljša od začetka in uvodoma sta poskušala Stefan Savić, čigar strel je Marko Pridigar obranil, in Dino Štiglec, ki je iz bližine z leve strani zgrešil cilj.

V 26. minuti je Olimpija, ki je še naprej prevladovala, povedla. Štiglec je z desne podal v sredino do Abassa Issaha, ta je žogo zavrnil na 20 metrov, od koder jo je Danijel Miškić s strelom po tleh poslal v mrežo. Štiri minute pozneje je s strelom z glavo zgrešil Jason Davidson.

V 49. minuti je Ricardo Alves zapravil novo priložnost za Olimpijo, ko je zgrešil cilj z roba kazenskega prostora, malce pozneje Pridigar ni imel veliko dela s strelom Štigleca, v 59. minuti pa je velenjski vratar ustavil močan udarec Miškića s prostega strela.

Deset minut pozneje je na drugi strani moral posredovati tudi Aljaž Ivačič po strelu Anžeta Piška od daleč, le malce zatem pa je ljubljanski vratar znova dobro posredoval po strelu z glavo Ivana Vasiljevića.

Ta pa je v 88. minuti razveselil domače navijače, ko je po kotu najvišje skočil v kazenskem prostoru in lepo z glavo zadel za 1:1.