Spartaku nudili dober odpor

16/07/2018

Knapi so danes odigrali zadnje pripravljalno srečanje pred začetkom nove sezone PLTS. Do tekme z Mariborom jih čaka še slab teden dni, vmes pa seveda še pot v Italijo, kjer jih čaka povratna tekma s Tre Fiorijem.

Spartak je realiziral svojo 1. resno priložnost. V 6. minuti je po zmedi v kazenskem prostoru za vodstvo natančno meril Lomovitskiy. Že v naslednjem napadu bi Rusi lahko podvojili vodstvo a je praktično prazna vrata zgrešil eden izmed njihovih napadalcev. V 8. minuti smo videli lep prodor Radić po desni strani in nato strel katerega je vratar obranil. Še pred tem je bil Radić pod prekrškom zato je imel Rudar prosti strel, ki ga je izvajal Pišek a je bila žoga izbita v kot. V 13. minuti se je ponovno v priložnosti za izenačenje znašel Rudar. Tučić je udaril s kakšnih 20-ih metrov, na poti do gola pa je žogo preusmeril Radić a toćno v vratarjevo naročje. V 16. minuti so skoraj v novo priložnost prišli igralci Spartaka a je v zadnjem trenutku razčistil Vasiljević, ki je žogo izbil v kot. Po podaji iz kota je do strela z glavo prišel eden od igralcev Spartaka a meril čez gol. V 21. minuti nevaren poizkus Spartaka iz prostega strela a žoga je zletela čez gol. V 22. minuti je lepo prodiral Djair, nad katerim je bil povsem na robu kazenskega prostora storjen prekršek. Izvajalec prostega strela je bil Trifković, ki pa je meril nekoliko previsoko. V 26. minuti smo videli uigrano kombinacijo Spartaka, kateri je sledil strel s približno 16-ih metrov a je žoga zletela za las mimo vrat. 30. minuta je prinesla napako Vasiljevića, po kateri se je napadalec Spartaka sam znašel pred Malnarjem, ki je njegov strel odlično obranil. Sledil je kot in nova obramba Malnarja. Povišanje vodstva Rusov je prišlo v 32. minuti, ko je po lepi akciji in prigravanju v kazenskem prostoru do strela prišel Hanni in zabil za 2:0. Po drugem golu so bolje zaigrali tudi Knapi, kar se je obrestovalo v 37. minuti. Bolha je lepo podal do Tučića, ki je zaposlil Radića, nad katerim je bil storjen prekršek za nasjtrožnjo kazen. Tučiću je vratar sprva obranil strel a odbito žogo je uspel pospraviti v mrežo za 2:1, kar je bil tudi končni izid polčasa.

Drugi polčas se je za Rudar začel silovito, saj je po prodoru Ćoralića v 1. minuti zabil Kamara a njegov gol je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Novo priložnost so imeli Knapi v 49. minuti, ko je Pušaver podal na glavo Šimuncu, njegov strel pa je končal v naročju vratarja Spartaka. Rusi so si prvo priložnost priigrali v 52. minuti, ko je po udarcu iz kota prišlo do strela z glavo a mimo vrat. V 61. minuti je po desni strani lepo prodiral Ćoralić, podal v sredino, kjer je s strelom poskusil Pišek a je bil njegov strel blokiran, odbita žoga pa je prišla do Solomuna, ki je streljal a je bil njegov strel odbit. V 65. minuti bi lahko Rusi povišali vodstvo iz prekinitve a je žoga po prostem strelu zletela preko vrat. V 71. minuti je bilo ponovno vroče v kazenskem prostoru Spartaka. Pišek je poslal nevaren predložek v kazenski prostor, kjer bi skoraj prišlo do avtogola a je vratar s skrajnimi napori žogo odbil. Na odbitek je čakal Kašnik, katerega strel je končal za las mimo vrat. V 75. minuti pa nov gol Rusov. Strel z leve strani je sprva obranil Stopajnik a je odbito žogo v gol potisnil Promes. Nov strel Rusov v 82. minuti in obramba Stopajnika. V zadnjih 5 minutah nekaj strelov Spartaka, ki pa jih je bodisi nevtraliziral Stopajnik bodisi niso bili dovolj natančni

Postava 1. polčas: Malnar, Pišek, Vasiljević, Tomašević, Pušaver, Bolha, Djair, Arap, Trifković, Tučić, Radić
Igrali so še: Stopajnik, Ćoralić, Kašnik, Vrabič, Barić, Kitek, Vodeb, Šantek, Solomun, Kamara, Šimunac, Serbinovsky