Iz Kidričevega z ničlo

19/08/2018

ALUMINIJ – RUDAR 3:0 (1:0)

* Športni park, sodniki: Kovačič (Grosuplje), Smej (Fokovci) in Topolnik (Ljutomer).
* Strelca: 1:0 Tahiraj (27.), 2:0 Rogina (50.), 3:0 Tahiraj (76.).
* Aluminij: Janžekovič, Krajnc, Grgić, Kontek, Gliha (od 83. Ploj), Horvat, Petrovič, Tahiraj (od 86. Trdina), Vrbanec, Rogina (od 79. Leko), Kidrič.
* Rudar: Pridigar, Pušaver, Tomašević, Vasilijević, Hrubik (od 16. Solomun, od 66. Šimunac), Bolha, Radić, Pišek (od 46. Šantek), Muić, Črnčič, Tučić.
* Rumeni kartoni: Rogina, Grgić, Krajnc; Bolha.
* Rdeči karton: /.

Kidričani, ki so sezono začeli z dvema zmagama, nato pa sta sledila poraza proti Mariboru in Domžalam, so se vrnili na zmagovalne tirnice. Junak tekme je bil Francesco Tahiraj z dvema goloma. Na drugi strani so Velenjčani po prvi zmagi sezone v prejšnjem krogu proti Muri doživeli tretji poraz.

Na veselje maloštevilnih domačih navijačev so igralci Aluminija dobili prvi polčas. Edini zadetek v tem delu igre je dosegel Francesco Tahiraj, potem ko je sam stekel proti Marku Pridigarju in ga premagal za 1:0. Tahiraj je imel še eno priložnost v 33. minuti, a je v zadnjem trenutku posredoval Josip Tomašević.

Gosti so sicer bili v posesti žoge enakovredni, imeli celo več strelov, toda še najbližje zadetku sta bila Dominik Radić v 14. minuti, ko je branil Luka Janžekovič, in Klemen Bolha v 43., ki je poskusil od daleč, a žogo poslal le malo mimo gola.

Že v 50. minuti pa so Kidričani podvojili prednost, potem ko je Anton Rogina pobegnil po levi strani, iz igre vrgel Roberta Pušaverja, nato pa z diagonalnim strelom premagal še Pridigarja.

V 53. minuti so vrata domačih ogrozili knapi, ko je Leon Črnčič sprožil s približno 15 metrov malce z desne strani, a zadel le zunanji del mreže.

V 76. minuti pa so domači še povečali prednost, potem ko je po protinapadu še drugič na tekmi zadel Tahiraj, ki se je odločil za udarec z roba kazenskega prostora.

Kidričani bodo v 6. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Murski Soboti, Velenjčani pa bodo dan prej gostili Gorico.

Tekst: STA