80. derbi dobili Celjani

16/09/2018

RUDAR VELENJE – CELJE 0:1 (0:1)

* Stadion Ob jezeru, sodniki: Kajtazović (Kranj), Skok (Ptujska Gora) in Burjan (Hajdina).
* Strelec: 0:1 Lotrič (10.).
* Rudar: Pridigar, Bolha (od 88. Solomun), Pušaver, Tomašević, Vasiljević, Arap (od 54. Radić), Črnčič (od 65. Vodeb), A. Pišek, Pušnik, Trifković, Kamara.
* Celje: Rozman, Džinić, Travner, Vidmajer (od 28. Brecl), Andrejašič, Cvek (od 51. J. Pišek), Novak, Pungaršek (od 78. Štraus), Lotrič, Požeg Vancaš, Ibišević.
* Rumeni kartoni: Črnčič; Cvek, Ibišević, Džinić.
* Rdeči karton: /.

Izbranci Dušana Kosića so le prišli do prve zmage v sezoni, s katero so se malce oddaljili od dna lestvice, ki ga zaseda prav današnji tekmec Celjanov Rudar. Ta ostaja pri vsega štirih točkah, a tokrat je imel tudi kar nekaj smole, med drugim je trikrat zadel okvir vrat. Toda Rudarjeva statistika zadnjih štirih tekem vendarle ostaja precej slaba – štirje porazi z razliko v danih in prejetih zadetkih 0:11.

Celjani so izvrstno začeli tekmo in povedli v deseti minuti, ko je po podaji Elvirja Ibiševića Mitja Lotrič zadel s približno 11 metrov malce z desne strani. Žogo je poslal v bližnji spodnji kot velenjskih vrat.

Domači so prvič resno zagrozili v 21. minuti, ko je Damjan Trifković s prostega strela z 20 metrov žogo poslal čez živi zid in v vratnico. Devet minut pozneje je vratnico zatresel tudi Abu Kamara z roba kazenskega prostora.

Prav Kamara pa je imel v prvem polčasu še dve lepi priložnosti, najprej je v 39. minuti s strelom z glavo malce zgrešil cilj, v sodniškem dodatku pa je streljal s približno osmih metrov, Matjaž Rozman pa je izvrstno posredoval.

V uvodu drugega dela je bilo mirneje, Velenjčani so razumljivo več poskušali, a prav resno niso ogrozili vrat Celjanov. V 72. minuti pa so Celjani, ki so le poredkoma prihajali do strelov v tem delu igre, imeli na voljo najstrožjo kazen.

To je izvedel Rudi Požeg Vancaš, nad katerim je bil tudi storjen prekršek za enajstmetrovko, Marko Pridigar je žogo odbil, zatem pa jo je celjski nogometaš poslal v vratnico.

Okvir vrat pa so v 80. minuti na drugi strani še tretjič na tekmi zadeli domači, znova jo je zatresel Kamara s strelom z glavo po kotu z desne strani.

V tretji minuti sodniškega dodatka je do strela v kazenskem prostoru prišel še Nejc Pušnik, eden gostujočih branilcev pa ga je blokiral v zadnjem trenutku in ohranil zmago Celja.

Velenjčani bodo v 9. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Kranju, Celjani pa bodo gostili Muro.

Tekst: STA

Foto: Ekipa24