Vodeb in Kašnik za zasluženo zmago!

30/09/2018

Rudar Velenje – Domžale 2:1 (0:1)

* Stadion Ob jezeru, sodniki: Glažar (Ptuj), Skok (Ptujska Gora) in Burjan (Hajdina).
* Strelci: 0:1 Melnjak (7.) 1:1 Vodeb (85.), 2:1 Kašnik (88.).
* Rudar: Pridigar, Hrubik, Kašnik, Tomašević, Pušaver, Pušnik, Bolha, Arap (od 68. Kamara), Trifković, Črnčič (od 60. Radić), Tučić (od 77. Vodeb).
* Domžale: Milić, Sikošek, Melnjak, Dobrovoljc, Kirm, Klemenčič, Mujan (od 77. Belima), Gnezda Čerin, Ibričić, Ibraimi (od 88. Nicholson), Vuk (od 62. Žužek).
* Rumeni kartoni: Arap, Bolha; Kirm, Mujan.
* Rdeči karton: /.

Domžalski nogometaši so v Velenje prišli z dobro popotnico, saj so v tem koledarskem letu dobili vse tri tekme z Rudarjem. Dolgo je kazalo, da bo tudi tokrat zmaga šla v Domžale, a sta Tim Vodeb in David Kašnik ob koncu poskrbela za preobrat. Rudar se je tako s tretjo zmago vsaj začasno dvignil na predzadnje mesto lestvice, Domžale po petem porazu zaenkrat še ostajajo v zgornjem delu lestvice.

Prvi polčas so dobili izbranci Simona Rožmana, in sicer po zadetku v sedmi minuti. Agim Ibraimi je podal iz kota, Adam Gnezda Čerin je na drugi vratnici žogo z glavo vrnil pred vrata, kjer je Dario Melnjak z glavo zadel za 1:0.

V dokaj enakovredni predstavi so si eno lepi priložnost priigrali tudi domači. V 24. minuti je do strela lepo prišel David Arap, meril je v levi zgornji kot domžalskih vrat, a zadel prečko.

Uvod drugega polčasa je minil brez večjih pretresov, v 69. minuti je z več kot 30 metrov poskusil Klemen Bolha, a neuspešno. Knapi so sicer imeli v teh trenutkih več žogo, si želeli izenačiti, toda Domžalčani jim kakšne luknje v obrambi niso pustili.

V 84. minuti pa so domači vendarle ogrozili Dejana Milića, iz prve je poskusil David Kašnik, Milić pa je žogo poslal v kot. Minuto pozneje pa so Velenjčani tudi izenačili. Robert Pušaver je poslal dolgo žogo v kazenski prostor, kjer je Tim Vodeb preskočil Gregorja Sikoška in žogo z glavo poslal čez Milića v mrežo.

Tri minute pozneje so gostitelji poskrbela za popoln preobrat, s prostega strela s slabih 20 metrov je namreč za 2:1 zadel Kašnik, ki je žogo poslal v desni zgornji kot.

Velenjčani bodo v 12. krogu v petek gostovali v Krškem, Domžalčani pa bodo dan pozneje gostili Muro.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si