70. obletnica NK Rudar Velenje

30/11/2018

70. obletnica NK Rudar Velenje

V velenjskem Kulturnem domu je, 29. 11. 2018, potekala slovesnost ob 70-letnici Nogometnega kluba Rudar Velenje. Med številnimi nekdanjimi in sedanjimi igralci, trenerji ter pripadniki kluba, so se jubilejne proslave udeležili tudi velenjski župan Bojan Kontič, ministrica za pravosodje Andreja Katič, generalni direktor Premogovnika Velenje Ludvik  Golob in predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatovič.

Jubilejni dogodek se je pod vodstvom Dejana Tamšeta pričel z video projekcijo, na kateri so bile prikazane številne generacije nekdanjih in sedanjih igralcev ter predstavljeni glavni mejniki v bogati zgodovini kluba. V pozdravnem nagovoru je predsednik kluba, Simon Dobaj, strnil nekaj misli o 70. obletnici kluba. V zahvalo za dolgoletno sodelovanje je Rudar s plaketami nagradili Mestno občino Velenje, Nogometno zvezo Slovenije in Premogovnik Velenje. Domiselni in všečen program je bil dopolnjen z nastopi majših (U9) nogometašev, ki so z voditeljem poskrbeli za nekaj šaljivih vložkov, med katerimi so vsekakor izstopale enkajstmetrovke. Na odru so se predstavili še najuspešnejši trener Drago Kostajnšek, ki je z Rudarjem pred 20-imi leti postal pokalni slovenski prvak, Damjan Trifković, ki je trenutno kapetan Knapov in je vodilni v številu nastopov za klub, kot tudi Mate Eterović, ki je tretji najboljši strelec Rudarja. Dogodek so popestrili tudi glasbeni gostje, ki so bili Šaleški oktet ter glasbena skupina Šank Rock, ki je odpela himno NK Rudar Velenje.

Predstavljena pa je bila tudi knjiga, ki jo je Rudar izdal posebno ob tej priložnosti in na 300 straneh opisuje vso njegovo zgodovino.

Prirejeno po VTV Studio.

Foto: studiomit.si