Mlada moč v članskih vrstah

19/02/2019

Mlada moč v članskih vrstah

Priprave se počasi zaključujejo, saj nas že v nedeljo čaka prva članska tekma v drugem delu sezone. V tem času so se članom na treningih pridružili tudi mlajši igralci (mladinci, kadeti). Trije so se udeležili tudi priprav v Umagu. Kako so se v času priprav počutili in kaj so od njih odnesli pa v spodnjem intervjuju.

  1. Na začetek vsakega prosim, da se na kratko prestavi.

Cene Kitek: Sem Cene Kitek in sem star 18 let. Pri selekciji U19 igram na poziciji zadnjega veznega. Za igranje nogometa sem se odločil zaradi rekreacije in druženja, kasneje pa so ambicije postale večje.

Tomaž Stopajnik: Moje ime je Tomaž Stopajnik, star sem 18 let in igram za selekcijo U19 na položaju vratarja. Za nogomet sem se odločil zgolj za zabavo, skozi leta pa je vse skupaj postalo bolj resno in zdaj si želim, da bi se z nogometom lahko ukvarjal ter od njega nekega dne tudi živel.

Nikola Daničić: Sem Nikola Daničić, star sem 16 let in sem vratar kadetske ekipe. Za nogomet sem se tudi jaz odločil, zaradi zabave in druženja s prijatelji. Kar mi je pri nogometu še posebej všeč, je dejstvo, da lahko ob spremljanju tekme občutiš veliko čustev.

  1. V času priprav ste trenirali s člani. Kako ocenjujete intenzivnost treningov v primerjavi z mladinskimi/ kadetskimi? Vsi namreč vemo, da sta tudi mladinska in kadetska ekipa v letošnji sezoni odlični in se borita za napredovanje v prvo ligo.

Cene Kitek: Intenzivnost članskih treningov je vsekakor večja, saj so tudi igralci močnejši in hitrejši. Posledično se vse odvija hitreje, kar pa zahteva tudi visoko stopnjo koncentracije praktično v vsakem trenutku.

Tomaž Stopajnik: Tudi kar se tiče vratarskega pogleda na članske treninge, so ti bistveno bolj intenzivni, saj so igralci enostavno bolje fizično pripravljeni. Sami vratarski treningi pa so na podobnem nivoju pri mladincih, kot tudi pri članih – obojni kvalitetni.

Nikola Daničić: Se strinjam s povedanim. Intenzivnost treningov je vsekakor večja, tempo je hitrejši in streli so močnejši.

 

  1. Ali ste v času priprav obiskovali članske in mladinske/ kadetske treninge? Ste trenirali tudi individualno?

Cene Kitek: V času zimskih priprav nisem obiskoval mladinskih treningov, zgolj članske. Že 14 dni pred začetkom priprav sem treniral individualno po programu, ki so mi ga zastavili trenerji. To pa se je nadaljevalo tudi skozi celotno pripravljalno obdobje.

Tomaž Stopajnik: Mladinski treningov se v času priprav nisem udeleževal, saj sem celotno obdobje treniral s člani. Sem pa tudi jaz že individualno treniral pred začetkom priprav.

Nikola Daničić: Jaz sem v času priprav obiskoval tako kadetske kot tudi članske treninge. V času premora pa sem opravljal tudi individualne treninge s katerimi sem se pripravil na samo pripravljalno obdobje.

  1. Na treningih se opazi, da ste vratarji medsebojno zelo povezani. Sta prejela iz strani članskih vratarjev kakšne nasvete, pomoč?

Tomaž Stopajnik: Da, vratarji smo med sabo na treningih in tekmah zelo povezani. Zavedam se, da se lahko od izkušenejših vratarjev, kot sta Radan in Pridigar, veliko naučim, saj imata oba izkušnje iz prve lige, kot tudi iz tujine.

Nikola Daničić: Z vratarji smo medsebojno zelo povezani. Prejel sem nasvet iz strani Mateja Radana, da naj pridno treniram in se bo vse ostalo poklopilo. Prav tako mi je v mislih ostal tudi eden od nasvetov trenerja, ki je rekel da se lahko veliko naučim s spremljanjem članskih vratarjev. To priložnost pa sem lahko izkoristil že na letošnjih pripravah.

  1. Redno si bil vključen tudi na prijateljske tekme v času priprav. So takšne tekme dobre za pridobivanje izkušenj in samozavesti? Kako bi opisal svojo igro na že omenjenih tekmah, si z njo zadovoljen, bi lahko izpostavil eno prvino v kateri meniš da si napredoval?

Cene Kitek: Prijateljske tekme v zimskem odmoru so dobre za pridobivanje izkušenj in samozavesti na igrišču. S svojo igro in delom sem bil v splošnem kar zadovoljen, seveda pa obstajajo še pomanjkljivosti, ki jih bom odpravil. Mislim da sem najbolj napredoval v samozavesti in mirnosti na žogi.

  1. Poleg vas se je še nekaj mladincev udeležilo treningov na pripravah. Kako takšne priprave ali pa nabiranje izkušenj vplivajo na igranje v vaših selekcijah? Menite, da lahko na katerih področjih še posebej doprinesete ekipi?

Cene Kitek: Takšne priprave, torej članski treningi in tekme, dobro vplivajo na naše igranje v mlajših selekcijah. Tam je tempo bolj počasen, za nas pa je igra tako lažja. Preko pridobljene samozavesti in mirnosti na žogi menim, da bom lahko na prvenstvenih tekmah najbolje doprinesel svoji ekipi, kjer bom s spodbujanjem lahko vodil ostale soigralce.

Tomaž Stopajnik: Priprave s člani zelo pozitivno vplivajo na mlajše (kadete in mladince), saj z njimi pridobivamo veliko izkušenj in pozitivnih vtisov. Menim, da je koristno tudi zato, ker smo lahko nato pri igranju z mladinci bistveno bolj sproščeni.

Nikola Daničić: Res je, članskih priprav se je udeležilo tudi nekaj mladincev. Menim, da to pozitivno vpliva na igralce, saj pridobivamo izkušnje ter občutek kako je igrati na še višjem nivoju. Upam, da bomo to prenesli tudi v svoji ekipi kadetov in mladincev.

Od leve proti desni: Cene Kitek, Tomaž Stopajnik in Nikola Daničić.