Na prvo preizkušnjo v Domžale

22/02/2019

Na prvo preizkušnjo v Domžale

Kakšna bo nogometna pomlad Rudarja? Velenjčani v drugi del državnega prvenstva vstopajo kot osma ekipa lige. Marijan Pušnik želi s svojimi varovanci čimprej pobegniti zasledovalcema z dna lestvice, pri tej nalogi pa bodo Rudarju pomagali tudi trije novinci. V Velenje se je, potem ko v Olimpiji ni dobil priložnosti za igro, vrnil Aljaž Krefl, Velenjčani pa so v prestolnici našli še enega novinca. Tudi Rijad Kobiljar se v zmajevem gnezdu ni prebil do minutaže, na Norveškem pa se je s podobnim scenarijem soočal visokorasli branilec Marko Ćosić. Velenjčani so se jeseni soočali tako z luknjasto obrambo kot neučinkovitostjo v fazi napada, a so omenjene težave, glede na pripravljalne tekme, očitno preteklost.

Kdo je vroč?

Velenjčani so se v pripravljalnem obdobju merili tudi s četverico prvoligaških tekmecev. Pušnikova četa je izgubila z Mariborom in Gorico, remizirala s Triglavom ter premagala Aluminij. Mrežo Kidričanov je zatresel tudi Žiga Škoflek, ki je na pripravljalnih preizkušnjah dosegel šest zadetkov, dobro formo pa je potrdil s štirimi goli na zadnjih štirih srečanjih. Bo vajo ponovil tudi na nedeljski tekmi ob Kamniški Bistrici?

Ali ste vedeli?

Tako kot v Kidričevem, Kranju in Novi Gorici so se tudi v Velenju odločili za povratek starega znanca kluba. Med knape se je po treh in pol letih vrnil Aljaž Krefl, na katerega v Ljubljani niso več računali. Bočni branilec je imel po selitvi med zmaje precej težav s poškodbami, po katerih ni več dočakal priložnosti v zelenem dresu, Olimpija pa ga je v lanski sezoni posodila Spartaku iz srbske Subotice. Krefl je v dresu Olimpije odigral 22 tekem, spomladi bo kariero skušal oživeti pri matičnem Rudarju, za katerega je v preteklosti že zbral 64 nastopov.

Prirejeno po: PDo
Foto: Ekipa24.si