Knapi ciljajo na točke tudi v gosteh

15/03/2019

Knapi ciljajo na točke tudi v gosteh

Uspeh na tekmah z Muro in Aluminijem, ki se na lestvici nahajata višje od Velenjčanov, sta bila izrednega pomena. Velenjčani dnu lestvice bežijo za osem točk, po dveh zaporednih zmagah pa nekoliko lažje diha tudi Marijan Pušnik, ki svojo četo v miru pripravlja na gostovanje v Kidričevem. Zeleno-črni bodo na Dravskem polju pred novim izzivom, saj Kidričani v nadaljevanju prvenstva ne blestijo, Velenjčanom pa se ponuja priložnost za tretjo zmago v nizu. Knapi so v Kidričevem že sedaj uspešnejši od gostiteljev, saj so dobili štiri od sedmih prvoligaških obračunov, ob treh porazih pa niti en obračun ni postregel z delitvijo točk. Rudar je v Kidričevem dobil obe preizkušnji lanske sezone, poleti so bili boljši rdeči, kdo se bo veselil v nedeljo?

Kdo je vroč?

Dvoboj s Krškim je po odlično podaji Pušaverja odločil Milan Tučić, v spopadu z Muro je vloga prvega junaka pripadla zimskemu povratniku med knape. Aljaž Krefl je v drugem polčasu izkoristil luknjo v prekmurski obrambi in dvoboj odločil v korist Rudarja. Marijan Pušnik je nekdanjega člana Olimpije postavil višje na igrišču, kot smo vajeni ponavadi, saj je zaigral na položaju krilnega nogometaša. Odločitev Dravograjčana na klopi Rudarja se je pokazala kot zadetek v polno. Bo Krefl v napadalnejši vlogi zaigral tudi v Kidričevem?

Ali ste vedeli?

Aljaž Krefl se je razveselil prvega zadetka po povratku v Šaleško dolino, skupno četrtega na tekmah v Prvi ligi Telekom Slovenije. Poseben jubilej pa je zabeležil tudi David Kašnik. Izkušeni branilec Rudarja je v nedeljo odigral 200. tekmo v prvoligaški konkurenci. Izkušeni Korošec je član velenjskega kluba že sedmo leto, v tem času pa je za zeleno-črne odigral 127 prvoligaških tekem. Nekdanji član Sheffield Wednesdayja se v nedeljo vrača v Kidričevo, kjer je igral pred selitvijo v Velenje, rdečim je v dobri polovici sezone pomagal na 17 srečanjih.

Tekst: prirejeno po PDo
Foto: Ekipa24.si