V nedeljo se bodo knapi borili z zmaji

05/04/2019

V nedeljo se bodo knapi borili z zmaji

RUDAR VELENJE

Prepoved nastopa: David Arap

Almir Sulejmanović, ki je med reprezentančnim premorom nasledil Marijana Pušnika, se je na klopi velenjskega prvoligaša predstavil s točko. Rudar je na domačem igrišču remiziral z Gorico, knapi pa so drugo tretjino prvenstva sklenili z mešanimi vtisi. Velenjčani so se resda izognili porazu, ki bi jih na devetem mestu spravil v težave, a so dve točki izgubili v izdihljajih tekme, ko je velenjsko prednost izničil Adel Halilović. Zadetka Leona Črnčiča in Žige Škofleka nista bila dovolj za osmo zmago sezone, je pa Rudar s 25. točko ohranil stik z Gorico in tudi Triglavom, ki pa je z zmago v Krškem pobegnil na tri točke naskoka.

Kdo je vroč?

Nogometaši Rudarja so v nadaljevanju sezone dosegli šest zadetkov, trije so bili delo Žige Škofleka. Vojničan je dvakrat zadel že ob visokem porazu v Domžalah, na tekmi z Gorico pa se je razveselil četrtega gola v letošnji sezoni. S šestimi goli je na klubski lestvici strelcev uspešnejši zgolj Milan Tučić, ki pa je v drugem delu prvenstva zadel enkrat.

Ali ste vedeli?

V dresu Rudarja bi lahko v nedeljo zaigrali kar štirje bivši zmaji. Aljaž Krefl in Rijad Kobiljar se bosta po zimskem slovesu od Stožic prvič merila z nekdanjim klubom, Damjan Trifković in David Kašnik pa sta se od Olimpije poslovila že pred leti. Dvojec danes spada med ikone Rudarja, med te pa lahko uvrstimo tudi Leona Črnčiča. Lenartčan je v dresu velenjskega kluba odigral že 190 prvoligaških tekem, kar ga uvršča na tretje mesto večne klubske lestvice, v Ljubljani pa lahko preseže še eno mejo. Vezist se je namreč povsem približal meji 13 tisoč minut na prvoligaških zelenicah.

Tekst: prirejeno po PDo
Foto: Ekipa24.si