Knapi do pomembne točke v Ljubljani

07/04/2019

Knapi do pomembne točke v Ljubljani

OLIMPIJA – RUDAR 3:3 (2:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Mertik, Smej in Herženjak.
* Strelci: 1:0 Kidrič (6.), 2:0 Kronaveter (19./11 m), 2:1 Tučić (49.), 3:1 Kidrić (67.), 3:2 Tučić (69.), 3:3 Tučić (78.).
* Olimpija: Vidmar, Maksimenko (od 72. Mujčić), Bagnack, Jurčević, Boakye (od 84. Kregar), Brkić, Tomić, Kronaveter (od 56. Andrejašič), Suljić, Savić, Kidrić.
* Rudar: Radan, Krefl, Bolha, Tomašević, Pušaver, Ćosić, Črnčič (od 71. Pišek), Trifković (od 89. Hrubik), Tučić, Radić (od 76. Kobiljar), Škoflek.
* Rumeni kartoni: Bagnack, Suljić; Ćosić, Radan, Tučić, Trifković.

Ljubljančani so si ob dejstvu, da imajo drugi najboljši napad, obetali tri točke proti Rudarju, ki bi pomenile določen stik z vodilnim Mariborom. Toda gosti so tokrat na površje spravili vse težave Olimpijine obrambe, ki je klonila trikrat, obenem pa tekmecu dovolila številne obetavne priložnosti.

Olimpija je sicer hitro povedla. Že v šesti minuti je Stefan Savić podal z leve strani pred vrata, kjer je bil od Mateja Radana hitrejši Rok Kidrič in zadel za 1:0. Velenjčani bi lahko izenačili v 13. minuti, ko je Vitalijs Maksimenko v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Žigo Škofleka. Z bele točke je streljal Dominik Radić, a je Nejc Vidmar žogo brez posebnih težav ujel. Vsega šest minut pozneje so imeli najstrožjo kazen na voljo tudi domači. Rok Kronaveter je ponujeno izkoristil za vodstvo 2:0. Knapi so sicer ob neodločni ljubljanski obrambi v prve pol ure celo večkrat streljali, a bili običajno premalo natančni. V 34. minuti je strele Radića posnemal še Milan Tučić, ki je z glavo zapravil obetavno priložnost. Deset minut zatem je znova zatajila neprepričljiva domača obramba, saj je Robertu Pušaverju ponudila veliko prostora in časa ter dvoboj ena na ena z Vidmarjem, ki pa ga je slednji dobil.

Knapi so bili živahnejši tudi v uvodu drugega polčasa in v 49. minuti zmanjšali zaostanek. Po prostem strelu z leve strani in podaji Aljaža Krefla v kazenski prostor je Tučić iz bližine s “kungfujevskim” udarcem zadel za 2:1. Toda gostitelji so po zadetku zaigrali odločneje in v 67. minuti povedli s 3:1. Po golu pa si je domača obramba znova privoščila počitek, ki so ga izbranci Almirja Sulejmanovića takoj unovčili. V 69. minuti je znova zadel Tučić, ko je pozabljen od obrambe žogo potisnil v mrežo po podaji Radića z desne strani. Velenjski napadalec je Olimpijino obrambo kaznoval še enkrat, v 78. minuti je zadel s približno 15 metrov, žogo je poslal v desni zgornji kot za 3:3 in svoj deveti gol sezone. Do konca so imeli Velenjčani še eno polpriložnost, strel Davida Hrubika je Vidmar odbil.

Rudar bo v sredo v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije gostil Celje.

Tekst: prirejeno po STA

Foto: www.ekipa24.si