V Maribor z dvignjenimi glavami

19/04/2019

V Maribor z dvignjenimi glavami

Prepoved nastopa: David Hrubik

Velenjčani bi se zmage v Kranju težko razveselili ob bolj primernem trenutku. Knapi so s slavjem na Gorenjskem spet skočili pred zasedbo Triglava, po bolečem porazu Gorice pa so se vsaj za krog ali dva oddaljili tudi od nehvaležnega devetega mesta. Almir Sulejmanović, ki je konec marca zamenjal Marijana Pušnika, je dočakal prvo zmago v vlogi glavnega trenerja, Velenjčani pa so se na Gorenjskem izkazali z učinkovito igro. V domačem golu so končale štiri žoge, kar je dobra popotnica pred tekmo v Ljudskem vrtu. Maribor je jeseni dobil vse tri spopade, zadnja zmaga Rudarja pa sega v maj 2016, ko so prav Velenjčani prekrižali mariborske načrte v boju z Olimpijo.

Kdo je vroč?

Žiga Škoflek je bil z dvema goloma osrednji junak velenjskega slavja v Kranju. Vojničan je spomladi najnevarnejši posameznik zeleno-črnega napada, saj je pet od šestih zadetkov dosegel v nadaljevanju Prve lige Telekom Slovenije. Nekdanji član Šampiona in Aluminija v napadu odlično sodeluje predvsem z Milanom Tučićem, ki mu je v Kranju podal za drugi zadetek, tudi sicer pa je bil Ljubljančan med najbolj aktivnimi knapi. Branilci Maribora bodo morali paziti tudi nanj, saj je s »hat-trickom« v Stožicah močno opozoril nase.

Ali ste vedeli?

Nogometaši Rudarja so se na Gorenjskem veselili osme zmage v letošnjem prvenstvu. Almir Sulejmanović je visoko vodstvo izkoristil tudi za to, da priložnost za igro nameni Li Haoranu. Devetnjastletni nogometaš se je v Velenje preselil poleti, na debi v Prvi ligi Telekom Slovenije pa je čakal do 27. kroga. V Kranju je, potem ko je v 73. minuti zamenjal Žigo Škofleka, odigral dobrih 20 minut in postal prvi Kitajec z nastopom v slovenskem prvenstvu. Nekdanji član mladinske ekipe Anderlechta je dodal košček v zgodovino »slovenskih« Azijcev. Japoncev in Južnokorejcev smo na naših zelenicah že vajeni, Velenjčani pa so v lanski sezoni predstavili tudi prvega Iračana Shwana.

Tekst: prirejeno po PDo
Foto: Ekipa24.si