V soboto knapi igrajo proti Domžalam

25/04/2019

V soboto knapi igrajo proti Domžalam

Prepoved nastopa: Leon Črnčič in Robert Pušaver

Prvoligaši bodo april sklenili s tekmami 29. kroga, s katerim se pričenja peklenski zaključek Prve lige Telekom Slovenije. Klube v 29 dneh čaka kar osem preizkušenj, uvodno dejanje pa bo odigrano v Šaleški dolini. Rudar po porazu v Ljudskem vrtu gosti Domžale, ki se želijo utrditi na tretjem mestu. Osmi Velenjčani se krčevito borijo za mesta, ki prinašajo vstopnico za novo prvoligaško sezono, slab mesec pred koncem sezone pa imajo tri točke naskoka pred deveto Gorico.

Kdo je vroč?

Nogometaši Rudarja so v Ljudskem vrtu ostali brez točk, potem ko so že sredi prvega polčasa izgubili Roberta Pušaverja. Almir Sulejmanović je za tekmo z Domžalami izgubil še Leona Črnčiča, ki je v zadnjem obdobju nanizal nekaj dobrih predstav. V štajerski prestolnici je nase opozoril tudi Dominik Radić, ki je prekinil strelski post in se veselil prvega gola v nadaljevanju prvenstva.

Ali ste vedeli?

Kot že zapisano, bodo prvoligaši za osem zaključnih krogov letošnjega prvenstva potrebovali zgolj dobre štiri tedne. Že preprost izračun pove, da bodo prvoligaške zelenice zasedene tudi med tednom, takšni krogi bodo kar trije. Prvi že med prvomajskimi prazniki, ko bodo odigrane tekme 30. kroga, med tednom pa bosta na sporedu tudi 33. in 35. krog Prve lige Telekom Slovenije. Pri tako zgoščenem sporedu bo izredno pomembna tudi širina kadra in pravilna rotacija nogometašev.

Tekst: prirejeno po PDo
Foto: Ekipa24.si