Po nizu dobrih predstav na Primorsko

14/05/2019

Po nizu dobrih predstav na Primorsko

Četa Almirja Sulejmanovića je na zadnji tekmi opravila z Aluminijem, knapi pa so se z zmago približali potrditvi obstanka v Prvi ligi Telekom Slovenije. Če se bodo šaleški fantje tudi na severu Primorske izognili porazu, bodo lahko počasi že pogledovali proti novi sezoni v prvoligaški konkurenci. Morebitna zmaga Gorice bi znova zapletla bitko za izognitev devetemu mestu in igranju dodatnih kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije. Poraz je zadnje, česar si v tem trenutno želijo Velenjčani, ki so sredi dobrega niza, saj so na treh tekmah iztržili sedem točk, Gorica v istem času zgolj eno. Statistika letošnjih dvobojev je resda na strani Gorice, ki je dvema remijema dodala zmago iz Velenja, a v zadnjem obdobju boljše predstave nizajo Velenjčani. Bo tako tudi v Novi Gorici?

Kdo je vroč?

Rijad Kobiljar je eno od odkritij zadnjega obdobja. Prodornega in tehnično odlično podkovanega vezista smo izpostavili že pred tekmo z Aluminijem, nekdanji zmaj pa je z dvema goloma potrdil dobro formo. Mož, ki v dresu Olimpije ni dobil prave priložnost za dokazovanje, se je veselil prvenca v Prvi ligi Telekom Slovenije. Kobiljar je tako vnovič pokazal, da v prestolnici morda niso potegnili prave poteze, ko so se mu odrekli še preden so mu ponudili prostor v moštvu.

Ali ste vedeli?

Sedmi Rudar in deveto Gorico štiri tekme pred koncem prvenstva loči šest točk. Če bodo Velenjčani tudi v Novi Gorici ostali neporaženi, bo to verjetno že pomenilo, da zeleno-črnih ne bomo spremljali v dodatnih kvalifikacijah za obstanek v prvoligaški konkurenci. Velenjčani bi obstanek tudi matematično potrdili z zmago s tremi doseženimi zadetki in vsaj dvema goloma razlike. Tako bi Velenjčani poleti zakorakali v 12. zaporedno sezono v Prvi ligi Telekom Slovenije, z daljšim nizom pa se lahko pohvalijo zgolj Celjani, Goričani, Mariborčani in Domžalčani.

Tekst: prirejeno po PDo
Foto: Ekipa24.si