Velika zmaga knapov v Gorici

15/05/2019

Velika zmaga knapov v Gorici

* Športni park, sodniki: Šmajc, Žunič in Vidali.
* Strelci: 0:1 Kašnik (16.), 0:2 Hrubik (41.), 1:2 Velikonja (86.).
* Gorica: Sorčan, Celcer, T. Kavčič, Tomiček, Curk (od 75. Hodžić), Osuji, Grudina, Kolenc (od 67. M. Kavčič), Filipović, Velikonja, Smajlagić (od 22. Šipek).
* Rudar: Pridigar, Kašnik, Bolha, Tomašević, Pušaver, Ćosić, Hrubik, Črnčič (od 72. Arap), Tučić, Škoflek (od 90. Pišek), Kobiljar (od 60. Radić).
* Rumeni kartoni: Smajlagić, Kolenc, Grudina, M. Kavčič; Kašnik, Hrubik, Bolha, Ćosić.

Rudar, ki je zmagal tretjič na zadnjih štirih tekmah, ima zdaj že devet točk prednosti pred Gorico in si je praktično že zagotovil obstanek. V medsebojnih tekmah ima sicer Gorica malce boljši izkupiček (dva remija po 2:2, eno zmago z 2:0 in današnji poraz z 1:2), tako da mora Rudar še malce počakati na “uradno” izognitev devetemu mestu.

Čeprav so imeli Novogoričani v prvem polčasu več žogo v posesti in tudi večkrat streljali, pa so se znašli v velikem zaostanku. V 16. minuti je namreč po prostem strelu Davida Hrubika z desne strani iz bližine zadel David Kašnik, v 41. pa je prav Hrubik pobegnil po levi strani v kazenski prostor in nato z diagonalnim strelom premagal Grego Sorčana. To sta bili ob nenatančnih poskusih Milana Tučića in Žige Škofleka tudi edini pravi priložnost Rudarja, medtem ko so na drugi strani kar nekaj lepih zapravili tudi Goričani.

S strelom v okvir vrat so Primorci začeli tudi drugi polčas, novega pa sprožili v 69. minuti, ko je poskušal Kristijan Šipek, a od daleč za malo zgrešil cilj. Na drugi strani je precej s strani v 81. minuti poskusil David Arap, Sorčan je žogo odbil. V 86. minuti pa je Gorici nekaj upanja vzbudil Velikonja, ki je iz bližine unovčil podajo Tineta Kavčiča in Grudine z leve strani. V 88. minuti so imeli Velenjčani novo lepo priložnost, ko je bil Škoflek sam pred Sorčanom, ga skušal lobati, a neuspešno. Že v sodniškem dodatku je malce z leve poskusil Andrija Filipović, a je žogo poslal visoko čez gol.

Velenjčani bodo v 34. krogu v soboto gostili Ljubljančane.

Tekst: prirejeno po STA

Foto: www.ekipa24.si